VIDEO Lucruri inedite despre unele dintre cele mai cunoscute melodii din lume

VIDEO
Lucruri inedite despre unele dintre cele mai cunoscute melodii din
lume

"Nothing Compares 2 U" a rămas una dintre cele mai bune melodii din toate timpurile

Există numeroase poveşti nespuse în spatele melodiilor celebre. Iniţial respinse, ori scrise pentru altcineva, hiturile ascund mesaje interesante în spatele versurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

I Don't Want to Miss a Thing“, a celor de la Aerosmith, a fost iniţial scrisă pentru Celine Dion.
„Armageddon“, lansat în 1998, ar fi fost cu siguranţă altfel fără balada „I Don't Want To Miss A Thing“ a trupei Aerosmith, mai ales dacă aceasta ajungea la adevăratul destinatar, Celine Dion.

De vreme ce Liv, fiica solistului Steve Tyler, deţinea un rol principal în acest film, trupa a fost solicitată să compună o melodie pentru coloana sonoră. Din lipsa inspiraţiei şi a timpului, ei au apelat la melodia scrisă de Diane Warren pentru Celine Dion. „I Don't Want to Miss a Thing" a devenit numărul 1 în topul Billboard, a fost nominalizată pentru Oscar şi a devenit una dintre melodiile celebre ale formaţiei Aerosmith.

Prince a fost autorul melodiei „Nothing Compares 2U“, făcută celebră de Sinead O’Connor. „Nothing Compares 2U“ poate fi considerată cea mai bună melodie a lui Sinead O'Connor, totuşi piesa a fost scrisă de Prince. Cântecul a cunoscut un success mondial, dar O'Connor nu l-a întâlnit pe Prince decât după lansare.

Sweet Child o' Mine“ al celor de la Guns N' Roses a fost scrisă în cinci minute.

„Sweet Child o' Mine“ de pe albumul „Appetite For Destruction“ cu care a debutat formaţia Guns 'N Roses, este un mare success rock care a apărut dintr-o joacă. „Este o chestie interesantă. Nu am crezut niciodată că va deveni o melodie“, povesteşte Slash pentru Rolling Stone.

Liderul trupei, solistul Axl Rose, a scris versurile melodiei în cinci minute, ascultând sunetele chitarei ce răzbăteau dintr-o cameră alăturată. „Sweet Child o' Mine“ a rămas pentru 24 de săptămâni în topuri, ajungând chiar pe primul loc, ceea ce este impresionant pentru o piesă scrisă în câteva minute.

Romantica melodie „Every Breath You Take“ a celor de la The Police nu este deloc ceea ce pare. Este despre supraveghere. „Every Breath You Take“ este o compoziţie ce sună romantic şi care se referă de fapt la supraveghere şi control.

Când Sting, liderul trupei, a scris melodia, acesta se confrunta cu sentimente obsesive şi de gelozie, într-o perioadă în care căsnicia i se destrăma.

„Cred că este un cântec foarte, foarte sinistru“ a spus Sting pentru BBC. În ciuda adevăratului său sens, cântecul este considerat de mulţi ca fiind unul de dragoste. Acesta a fost unul dintre cele mai profitabile cântece pentru Sting, el primind şi acum, în fiecare an, 730.000 de dolari.

Multe dintre melodiile celebre ale lui Britney Spears au fost respinse, scrise pentru altcineva sau scrise de altcineva. Cum ar fi sunat „I'm a Slave 4 U“, interpretat de Janet Jackson? Ar fi fost Rihanna sau Lady Gaga la fel de faimoase dacă „Umbrella“ şi „Telephone“ ajungeau la Britney Spears?

Toatea acestea se puteau întâmpla având în vedere că multe dintre piesele cunoscute ale lui Britney Spears au fost respinse sau scrise de alţi artişti.

TLC şi Janet Jackson au respins melodiile propuse care au ajuns, astfel, la Spears, în timp ce Spears a respins, la rândul ei, „Umbrella“ şi „Telephone“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: