VIDEO Femeia cu barbă renaşte din cenuşă la Eurovision 2014

VIDEO
Femeia cu barbă renaşte din cenuşă la Eurovision 2014

Conchita Wurst se luptă cu prejudecăţile publicului, la Eurovision 2014. FOTO ORF/Thomas Ramstorfer

Conchita Wurst a filmat clipul piesei „Rise Like A Phoenix“ pentru a reprezenta Austria la Eurovision Song Contest 2014. Dacă unii critică apariţia nonconformistă, ce mizează pe ambivalenţa masculin-feminin, alţii consideră că piesa ar putea deveni coloana sonoră de la „James Bond“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Piesa e bună, dar... de ce poartă barbă? Dacă şi-ar rade barba ar putea arăta precum Dana International, dar în felul acesta, el va pierde multe puncte“, a comentat Anna Presman pe contul de YouTube Eurovision Song Contest. 

„Seamănă cu o piesă din repertoriul James Bond. E extraordinar, îmi place, de asemenea, mesajul. Este melodia mea favorită“, a comentat şi Tim0o.

Pentru travestitul austriac în vârstă de 25 de ani, revenirea la Eurovision, după ce a participat în 2012, este cea mai mare realizare profesională şi o provocare pentru a elibera auditoriul de prejudecăţi. „Cel mai onorant este că Austria e tolerantă. Vreau să pledez pentru o societate fără ură şi discriminare. Sincer, cred că fiecare participant ar trebui să susţină această cauză, căci facem parte dintr-un proiect deschis, deci şi ei ar trebui să fie deschişi. Cred că am şansa de a schimba mentalitatea la nivel european“ a declarat Conchita Wurst pentru eurovision.tv.

Conchita va deschide a doua semifinală Eurovision Song Contest, din 8 mai, când vor evolua şi reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, interpreţii melodiei „Miracle“.

În această perioadă, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, se află la Copenhaga, alături de ceilalţi lideri din ţările participante la Eurovision.

Anul acesta, 37 de nume aspiră la titlul glorios câştigat anul trecut de Emmelie de Forest. A 59-a finală a competiţiei muzicale va avea loc la Copenhaga, pe 10 mai. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: