VIDEO Alexandru Andrieş, inspirat de Victor Ponta şi de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cantautorul Alexandru Andrieş. FOTO Mediafax
Cantautorul Alexandru Andrieş. FOTO Mediafax

Cantautorul Alexandru Andrieş a interpretat un nou cântec din repertoriul său, în care plagiatul este subiectul principal. Numele lui Victor Ponta este menţionat o dată, într-un vers marca Andrieş: „Ponta ar vrea să fie Titulescu, ăsta da plagiat”.

Artistul a prezentat noua sa producţie, intitulată momentan „Cântec plagiat (deocamdată)”, în cadrul festivalului „Folk You” din Vama Veche, weekendul trecut.

Textul cântecului este presărat de la cap la coadă cu menţiuni referitoare la plagiatul premierului Victor Ponta. „Am luat ceva de la Dylan/ şi de la Randy Newman am luat/ dar toate cuvintele deştepte/ le-am furat dintr-un doctorat/ Care-i treaba, care-i treaba/ de ce v-aţi supărat?”, sunt câteva dintre versurile care nu mai lasă loc de interpretări. La interpretarea refrenului, oamenii din public au început să aplaude şi să fluiere în semn de confirmare. În acelaşi stil umoristic, Andrieş îl imită pe Victor Ponta când a negat plagiatul: „Care-i treaba, de ce v-aţi supărat?”.

Finalul cântecului se adresează direct premierului. „Sarmaua e plagiat/ Şi micul e puţin plagiat/ Stuffstock e un fel de Woodstock/ Total dezorganizat/ Botezatu se crede Versace/ Nenea Boc se crede bărbat/ Ponta ar vrea să fie Titulescu/ Ăsta da plagiat”, spun versurile, făcând referire la momentul în care Adrian Năstase l-a comparat pe Victor Ponta cu Nicolae Titulescu. 

Alexandru Andrieş este un cântăreţ de blues, jazz şi folk. Artistul, profesor doctor la Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” când nu cântă, îşi scrie singur textele şi muzica încă de la începutul carierei sale, din anii ’70. Muzica sa a atras mai mult elitele, datorită versurilor ironice la adresa conducerii, dar şi a umorului tipic al artistului.

Versurile piesei „Cântec plagiat”

Nu-i niciodată prea târziu,
în sfârşit m-am deşteptat,
cântecul ăsta pe care vi-l cânt,
e un cântec plagiat.

Am luat ceva de la Dylan,
şi de la Randy Newman am luat,
dar toate cuvintele deştepte
le-am furat dintr-un doctorat.
Care-i treaba,
care-i treaba,
de ce v-aţi supărat?

Încă din clasa 1,
eram bun la copiat,
nu m-a prins nimeni cât am făcut şcoală,
mereu m-am perfecţionat,
în muzică doar şapte note,
e cel mai puţin complicat,
poţi oricând să bagi o cvartă,
dovedeşte că e plagiat.
Care-i treaba,
care-i treaba,
de ce v-aţi supărat?

Sarmaua e plagiat,
şi micul e puţin plagiat,
Stuffstock e un fel de Woodstock,
total dezorganizat
Botezatu se crede Versace,
nenea Boc se crede bărbat,
Ponta ar vrea să fie Titulescu,
ăsta da plagiat,
Care-i treaba,
care-i treaba,
de ce v-aţi supărat?

Am reuşit ca singur,
pe mine m-am plagiat. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite