VIDEO Trupa care a concertat la teatrul Bataclan în noaptea atentatelor teroriste a revenit în Paris, cântând împreună cu U2

VIDEO Trupa care a concertat la teatrul Bataclan în noaptea atentatelor
teroriste a revenit în Paris, cântând împreună cu U2

Solistul trupei Eagles of Death Metal, Jesse Hughes FOTO Getty Images

Membrii trupei americane de rock alternativ Eagles of Death Metal, care au concertat la teatrul Bataclan în seara în care sala a fost atacată de terorişti islamici, au revenit în Paris la mai puţin de o lună de la atentat, cântând luni seara în cadrul unui concert al trupei U2, relatează săptămânalul francez L'Express, citând un reporter AFP de la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apariţia a fost una neanunţată, trupa urcând pe scenă la invitaţia celor de la U2, care susţineau un concert la AccorHotels Arena, cunoscută şi ca arena Bercy, din capitala Franţei. 
 
„Acum, vrem să vă introducem nişte oameni ai căror vieţi vor fi mereu legate de oraşul Paris. Ei sunt fraţii noştri trubaduri, cărora le-a fost furată scena în urmă cu trei săptămâni, aşa că vrem să le-o oferim pe a noastră în această seară” a spus solistul U2, Bono, înainte ca membrii Eagles of Death Metal să urce pe scenă, în uralele publicului parizian.
 
Solistul formaţiei, Jesse Hughes, îmbrăcat în totalitate în alb, i-a întrebat pe spectatorii prezenţi „Vă simţiţi bine?”, înainte ca membrii celor două trupe să interpreteze melodia „People Have the Power” al cântăreţei americane de punk Patti Smith. La sfârşit, Hughes a mulţumit cunoscutei trupe irlandeze pentru oportunitatea de urca pe scenă, adăugând „Vă iubim, Paris!”. Cele două trupe au interpretat şi melodia „I Love You All The Time”, de pe cel mai recent album Eagles of Death Metal, „Zipper Down”.
 
Ulterior, revista americană „Billboard” relatase că membrii trupei se aflau în Paris încă de vineri, însă informaţia nu a fost confirmată până la momentul urcării acestora pe scenă. Concertul a fost filmat şi difuzat de HBO în Statele Unite.
 
„Este grozav că se întorc aşa de rapid. Este o adevărată palmă peste faţă dată teroriştilor” au declarat doi fani U2, care au călătorit peste 100 de km din departamentul Aisne pentru a participa la concert.
 
 
Eagles of Death Metal susţineau un concert în teatrul Bataclan din Paris, pe 13 noiembrie, în faţa a peste 1.500 de spectatori, când terorişti înarmaţi cu arme automate, grenade şi veste explozive au luat cu asalt sala, omorând 90 de oameni. Membrii trupei Eagles of Death Metal au scăpat fără a fi răniţi, însă directorul de vânzări al trupei, Nick Alexander, şi trei membri ai casei de discuri ai trupei, Rekords Rekords, au fost ucişi în cadrul masacrului. Trupa şi-a anulat restul datelor din turneul european aflat în desfăşurare.
 
130 de oameni au murit şi 368 au fost răniţi în cadrul a şase atacuri succesive executate pe 13 noiembrie în Paris de terorişti afiliaţi reţelei teroriste Stat Islamic, reprezentând cel mai grav atac terorist din istoria Franţei, cele mai multe victime au fost înregistrate la teatrul Bataclan. Cel puţin unul dintre atacatori, Salah Abdeslam, se află încă în libertate, fiind şanse mari ca acesta să fi ajuns în fieful Statului Islamic din Siria. Un alt suspect, care ar fi condus una dintre cele trei maşini folosite de jihadişti pentru a se deplasa la locurile atacurile, nu a fost identificat de către autorităţile franceze.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările