VIDEO Roger Waters, ex Pink Floyd, acuzat că a transmis mesaje antisemite în timpul unui concert

VIDEO Roger Waters, ex Pink Floyd, acuzat că a transmis mesaje
antisemite în timpul unui concert

Rogert Waters se află în plin turneu mondial, cu show-ul „The Wall“ FOTO Emagic

Muzicianul britanic Roger Waters, co-fondator al trupei Pink Floyd, este în centrul unui scandal după ce a fost acuzat că a transmis un mesaj antisemit la un concert desfăşurat zilele trecute, în Belgia.

În cadrul unui show susţinut la Werchter, în Belgia (concert inclus în turneul mondial „The Wall“, care ajunge pe 28 august şi la Bucureşti), a avut un comportament antisemit, notează „Huffington Post“. În timpul unei piese, a fost înălţat deasupra scenei un balon uriaş, în formă de porc negru, pe care a fost proiectată steaua lui David - cel mai cunoscut simbol evreiesc - dar şi simboluri ce au aparţinut unor dictaturi, de-a lungul timpului.

Roger Waters a purtat o haină de piele lungă, neagră şi o banderolă albă pe braţ, costumaţia sa amintind de uniforma nazistă, potrivit martorilor. Artistul a avut şi o mitralieră falsă.

„Am venit la concert pentru că-mi place muzica Pink Floyd. Chiar m-am distrat până am văzut steaua lui David proiectată pe balonul acela în formă de porc. A fost singurul simbol religios care a apărut printre toate celelalte simboluri fasciste. Waters a întrecut măsura şi a transmis un mesaj antisemit“, a declarat Alon Onfus Asif, un evreu care trăieşte în Belgia.

Reprezentanţii Simon Wiesenthal Center, o asociaţie evreiească pentru protecţia drepturilor, au comentat acest incident. Rabinul Abraham Cooper descrie porcul drept o „caricatură clasică antisemită, folosită de multe ori în propaganda nazistă“. Totodată, acesta a mai spus că „Roger Waters urăşte evreii pe faţă“.

Muzicianul britanic este un cunoscut militant pro-palestinian. Într-o scrisoare deschisă din 2011 i-a îndemnat pe muzicienii din întreaga lume să boicoteze cultural Israelul şi să nu mai concerteze în această ţară El a precizat că nu este un antisemit, ci, mai degrabă, un militant pentru drepturile omului.

Fostul membru al Pink Floyd, acum în vârstă de 69 de ani, a mai folosit balonul în formă de porc în trecut, inscripţionând mesaje precum „Acuzaţi-l pe Bush“ sau „Tortura ne umileşte pe toţi“.

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, concertează pentru prima dată în România pe 28 august, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Muzicianul şi compozitorul englez va aduce la Bucureşti superproducţia „The Wall“, inspirată de albumul omonim al trupei Pink Floyd, considerat un disc-cult în lumea muzicii.

Considerat o capodoperă, show-ul „The Wall“ este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, iar întreaga punere în scenă se bucură astăzi de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multi-dimensională fabuloasă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: