VIDEO Politicienii români şi Patriarhul Daniel, ironizaţi în cel mai nou videoclip al trupei Vunk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia rock Vunk, alături de mai mulţi cântăreţi, printre care Loredana Groza, Gabriel Cotabiţă şi Sişu, a lansat videoclipul celui mai recent single, „Ne facem auziţi“, în care sunt ironizaţi politicienii români şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Ne facem auziţi“ este descris drept „un imn al generaţiilor care îşi doresc o schimbare reală, un îndemn pentru publicul mai multor generaţii de artişti să ia atitudine şi să fie responsabili.“

Alături de Vunk, în videoclipul piesei mai apar Roman (Zdob şi Zdub), Aylin Cadîr, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiţă, Loredana Groza, Mihai Georgescu (Bere Gratis) şi Sişu.

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, a dezvăluit că piesa a fost inspirată de scena în care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a folosit un trafalet sau „tija de sfinţire“, după cum a numit-o Preafericitul Daniel, în cadrul unei slujbe de sfinţire.

„Este cel mai puternic clip al nostru şi cu cea mai mare desfăşurare de forţe pentru un produs muzical din România din ultimii ani. Suntem într-o perioadă în care trebuie să punem la colţ politica românească, înainte să ne pună ea de tot la pământ. Patriarhul Daniel şi trafaletul său m-au inspirat să scriu piesa asta, aşa că apare şi această scenă în clip, dar refăcută special pentru filmare“, a declarat Cornel Ilie.

De asemenea, într-un interviu acordat recent ziarului „Adevărul“, Loredana Groza a explicat: „E un cântec cu un mesaj foarte puternic, special, şi mi-ar plăcea ca radiourile şi posturile de televiziunile să-l aprecieze şi să valorficie acest mesaj de care societatea, de fapt noi oamenii, pentru că nu cred în societăţi, cred în oameni în primul rând, avem nevoie.“

Personajele ironizate în cântec şi în videoclip – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi politicianul român – sunt interpretate de actorii Alexandru Bogdan şi Cristian Iacob.

Videoclipul, regizat de Silviu Mustaţea şi Bogdan Mustaţea (Brothers M), a fost filmat în Bucureşti, Budapesta, Bratislava, Praga, Berlin, Hamburg şi Copenhaga ca un semnal că după „vrem o ţară ca afară“, o să „ne facem auziţi dincolo de graniţele ţării cu dorinţa pentru o viaţă onestă, în care respectul să fie primordial.“

Vunk va susţine în această toamnă cel mai mare concert al carierei lor, „VUNK în Oraşul Minunilor“, pe 3 octombrie la Sala Polivalentă. Biletele sunt disponibile în reţelele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, la ghişeele Poştei Române şi online pe www.iabilet.ro.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite