VIDEO Mircea Vintilă şi Adi Despot au cântat la Sibiu acompaniaţi de 400 de chitarişti

VIDEO Mircea Vintilă şi Adi Despot au cântat la Sibiu acompaniaţi de 400 de chitarişti

Mircea Vintilă a cântat cu cea mai mare "trupă" din cariera sa

Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, Mircea Vintilă a avut parte de o cântare memorabilă la Sibiu, acolo unde a fost acompaniat de aproximativ 400 de chitarişti, care au cântat la unison una dintre piesele sale celebre, „Vinovaţii fără vină“.

Totul s-a petrecut în cadrul evenimentului "Sibiu Guitar Meeting 2017", festivalul chitariştilor din România, care s-a desfăşurat în perioada 14-16 iulie, în Piaţa Mică din localitate, un eveniment care a adunat peste 10.000 de iubitori de muzică şi aproape 400 de chitarişti într-un concert colectiv.

Imediat după ineditul concert, Mircea Vintilă a declarat pentru "Adevărul":

"A fost cea mai emoţionantă şi mai impresionantă cântare la care am participat! Când am ascultat primele acorduri cântate de cei 400 de chitarişti, şi eu şi Adi Despot eram înlăcrimaţi. Când au mai şi ridicat chitările în sus eram terminaţi de emoţie!" 


Mircea Vintilă a cântat celebrul hit "Vinovaţii fără vină", pe care îl interpreta alături de regretatul Florian Pittiş. De data aceasta, a invitat alături de el două tinere din public. "Erau două fete simpatice, Ana-Maya şi Aida, le-am invitat pe scenă să cânte cu mine. Aveau tricouri rock şi mi-au spus că mă aşteaptă şi anul viitor. O să particip cu drag!", a adăugat muzicianul.

Pe lângă cantautorul folkist, la concert au mai participat trupe locale şi din ţară, dar şi solişti ai unor trupe celebre, precum Adi Despot de la Viţa de Vie, Paur de la Antract, Dan Helciug de la "Spitalul de Urgenţă" şi Alin Dincă de la Trooper. 

De asemenea, la eveniment a mai fost prezent şi István Gyárfás, binecunoscut în Ungaria sub denumirea Gyafi, un celebru chitarist maghiar, membru fondator al celebrei formaţii OMEGA. 

 

Video: Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările