VIDEO Marco Mengoni, câştigătorul Sanremo 2013, va reprezenta Italia la Eurovision

VIDEO Marco Mengoni, câştigătorul
Sanremo 2013, va reprezenta Italia la Eurovision

Marco Mengoni, unul dintre cei mai apreciaţi artişti italieni din tânăra generaţie FOTO Arhivă personală/Facebook

Artistul italian Marco Mengoni (24 de ani) este câştigătorul festivalului Sanremo 2013, eveniment care s-a încheiat aseară. Totodată, cântăreţul va reprezenta Italia la concursul Eurovision, care va avea loc la Malmo, în Suedia.

Ştiri pe aceeaşi temă

De când Italia a revenit în competiţia Eurovision (în 2011, după o pauză de 14 ani), reprezentantul său în concurs este ales dintre participanţii la cel mai important festival din peninsulă, Festivalul de la Sanremo.

Deşi face parte din noua generaţie, Megnoni este unul dintre cei mai apreciaţi artişti italieni. El s-a lansat în muzică la doar 14 ani, a câştigat „X Factor Italia“ ( în 2009) şi a câştigat locul al treilea la Sanremo 2010.

Cea de-a 58-a ediţie a competiţiei muzicale va avea loc la Malmo, în Suedia, pe 14, 16 mai (prima, respectiv  a doua semifinală) şi pe 18 mai (finala). Anul acesta participă mai puţine state, 39, după ce unele ţări şi-au anunţat retragerea din motive financiare. Italia este calificată direct în finală, ca ţară care contribuie substanţial la bugetul competiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: