VIDEO „Live at the BBC“, album şi vinil de colecţie The Beatles, va fi lansat în noiembrie

VIDEO „Live at the BBC“, album şi vinil de colecţie The Beatles, va fi lansat în noiembrie

Grupul The Beatles a fost alcătuit din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr FOTO GettyImages/Gulliver

Paul McCartney şi Ringo Starr, foşti componenţi ai celebrei formaţii rock The Beatles, plănuiesc să lanseze un album şi un vinil de colecţie cu prestaţiile live ale trupei din cadrul showurilor BBC din perioada 1963-1964, scrie „Huffington Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansarea albumului şi a vinilului „Live at the BBC“, planificată pentru luna noiembrie a acestui an, vine după ce trupa a mai lansat în anul 1994 un material asemănător care a avut un succes enorm. Noua compilaţie va aduna piese din perioada 1963-1964, din timpul apariţiilor în cadrul showurilor live BBC.

Majoritatea pieselor care vor fi incluse pe album şi vinil îi surprind pe componenţii The Beatles într-un cadru relaxat, informal, sunetul fiind foarte clar. Pe lângă primele piese compuse de perechea John Lennon-Paul McCartney, se vor mai regăsi adaptări după piese semante Chuck Berry, precum şi diferite versiuni ale primelor cântece incluse pe prima compilaţie de acest gen.

O versiune remasterizată a primei compilaţii va fi lansată, de asemenea, în noiembrie. În 1994, la lansarea primei versiuni „Live at the BBC“, în doar şase săptămâni, au fost vândute mai bine de cinci milioane de copii la nivel mondial.

Trupa The Beatles rămâne una dintre cele mai influente formaţii rock a tuturor timpurilor, muzica inovativă a trupei şi impactul său cultural fiind o caracteristică a anilor 1960. Grupul a fost alcătuit din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. În decursul carierei, 1060-1970, trupa a vândut mai bine de 1,1 miliarde albume. În 2004, rvista „Rolling Stone“ a clasat trupa The Beatles pe primul loc în top 100 cei mai influenţi artişti ai tuturor timpurilor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările