VIDEO Krypton - reuniunea: rock vechi pentru noul an

VIDEO Krypton - reuniunea: rock vechi pentru noul an

La aproape 30 de ani de la debut, formaţia Krypton pregăteşte o revenire în forţă pe scena rock, cu un concert care va avea loc pe 31 ianuarie, la Hard Rock Café din Bucureşti.

Krypton va concerta în formulă care a consacrat trupa în muzica rock românească. Eugen Mihăescu, Gabi „Guriţă“ Nicolau, Sorin Voinea, Răzvan „Lapi“ se reunesc şi, alături de Cătălin Fotin, vor prezenta un show live în forţă.

Biletele pentru spectacolul Krypton Reunion au preţuri cuprinse între 30 şi 150 de lei şi pot fi achiziţionate de la Hard Rock Cafe, din reţeaua distribuitorilor Eventim şi prin sistemul rezervariclub.ro. Krypton apărea pe scena rock-ului românesc cu aproape 3 decenii în urmă, sfidând restricţiile unei ţări comuniste şi revigorând peisajul muzical autohton printr-un stil New Wave Rock care se detaşa de tendinţele generale ale epocii.

Din licee, la Cenaclu

Povestea trupei a început cu spectacole susţinute în licee, în mediile ştudenţeşti, completate printr-o prezenţă constantă la Cenaclul Flacăra şi la festivalurile de profil, iar piesa „Furtuni, furtuni“ devenea unul dintre hiturile Cenaclului.

De-a lungul timpului, grupul a lansat hituri precum „Prietena mea“,„Treizeci de minute“, „Ploaia“, „Fetele cu ochii verzi“ sau „Tatiana“ şi a cântat în deschiderea unor nume mari ale rockului internaţional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazareth.

Solistul Gabi Nicolau, considerat una dintre cele mai bune voci din rockul românesc, a revenit în 2011 în muzică şi în trupă după o perioadă mare de absenţă. „Timp de 15 ani m-am rupt de tot ce a fost. Am luat-o în viaţă de la zero de câteva ori. Atunci când nu mi-am mai găsit drumul în muzică, am zis «gata»! Am început să lucrez, am făcut mai multe meserii, de la agent de vânzări la asistent manager, în diverse firme. La un moment dat, a auzit Eugen că vreau să cânt din nou, m-a contactat şi mi-a făcut propunerea de a cânta din nou împreună. Ceea ce vom face pe viitor, va avea legătură cu vechiul Krypton, pentru că va fi tot rock, dar, pe de altă parte, va fi ceva ce nu s-a auzit în România“, declara el într-un interviu pentru „Adevărul“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: