VIDEO FOTO Cine este Cezar Ouatu, câştigătorul Eurovision România 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până a fost numit The Voice, Cezar a muncit mult. FOTO Cezar the voice/Facebook
Până a fost numit The Voice, Cezar a muncit mult. FOTO Cezar the voice/Facebook

Contratenorul în vârstă de 33 de ani, absolvent al Conservatorului de la Milano, se mândreşte cu peste zece ani de experienţă pe scena muzicală a operei. Impresariat de Sergiu Stoiadin, cel care, anul trecut, a condus trupa Mandinga pe culmile Eurovisionului, Cezar The Voice va cânta cu Andrea Bocelli, Angela Gheorghiu şi Vangelis şi va lansa o baladă cu Smiley.

La vârsta lui Iisus, după cum spune chiar el în interviuri, Cezar Florin Ouatu trăieşte performanţa vieţii sale: va reprezenta România în Suedia, la Malmo.

Cu toate că în ultimii zece ani a trăit în Italia, artistul este surprins de căldura cu care fanii l-au primit în ţara sa natală, dar şi de invidiile şi răutăţile care s-au spus la adresa lui.

Fiind un adversar puternic într-o competiţie muzicală, cu o voce atipică şi o înfăţişare atrăgătoare, Cezar The Voice, după cum l-au numit fanii, a beneficiat în ultimele săptămâni de o mediatizare intensă, la radio, TV şi în presa scrisă, ceea ce a constituit un plus pentru succesul său.

image

Susţinătorii fideli ai artistului au uitat de ora de culcare, petrecându-şi miezul nopţii cu Cezar, la TVR. FOTO Corina Cosmescu

Dacă unele ziare au scris că prietena sa îl aşteaptă în Italia, informaţie pe care artistul a infirmat-o, pentru "Adevărul", gurile rele au continuat discursul, cu replici discriminatorii şi incriminatorii. "Şi-a cumpărat voturile", "este gay" şi "vrea să impresioneze" sunt doar câteva dintre vorbele grele spuse la adresa lui. Cu toate acestea, contratenorul a povestit că, pentru el, reuşita din seara de 9 martie a fost încununarea muncii şi a eforturilor susţinute de-a lungul anilor.

image

Echipa de luptă din finală, The Voice şi dansatorii a căror coregrafie a fost compusă de CRBL. FOTO Dorian Constanda

Cezar The Voice, după cum l-au numit fanii pentru vocea sa inconfundabilă, s-a născut într-o familie de muzicieni români, motiv pentru care, la vârsta de şase ani, a început să cânte la pian. Adolescentul Cezar Ouatu a absolvit liceul de muzică Carmen Sylva din Ploieşti, după care şi-a asumat riscul de a pleca în Italia, pentru a-şi continua studiile de specialitate.

image

"O parte din succes se datorează şi faptului că sunt carismatic", a recunoscut artistul. FOTO Facebook

„La vârsta de 19 ani, am decis să plec în Italia într-o societate nouă, unde, la vremea mea, era foarte greu să fii primit bine şi să te simţi ca acasă. E foarte greu. Românii nu se simt neapărat acasă în alte ţări, chiar dacă ai familia acolo şi-ţi aduci toţi prietenii, nu e la fel“ spune acum Cezar.

Motivat şi pasionat, Cezar a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano, una dintre cele mai importanţe şcoli de muzică din lume. El a primit peste zece premii internaţionale, de la competiţii de canto la Barcelona, Dresden, Milano, Monaco şi San Marino şi a cântat în marile săli de spectacol ale lumii. Însă în ciuda succesului, lui Cezar nu îi este ruşine să-şi recunoască trecutul. „Eu am pornit de jos. Am pornit de a lucra în supermarket, a pune pe raft produse, a vinde pizza şi toate meseriile astea eu le-am luat de la A la Z. Dimineaţa mă duceam la supermarket, aranjam produsele pe raft, de la 13.00 la 15.00 aveam un alt job, tot part-time unde vindeam pizza şi de la 16.00 mă duceam la Conservatorul din Milano. Este o viaţă plină de sacrificii şi am ajuns aici prin forţă proprie şi prin faptul că am crezut în mine şi în ceea ce fac“, dezvăluie Cezar.

Interpretul recunoaşte că i-a fost cu atât mai greu, cu cât a fost singur. „În Italia am fost singur şi tocmai de aceea am spus că am făcut sacrificii, pentru că eu am tras foarte multe, am avut de învăţat foarte multe“, explică el.


Pe lângă muzică, Cezar recunoaşte că familia are un rol important în viaţa. La finala Eurovision, artistul a fost susţinut de fraţii săi şi de mama sa, această formulă reîntregindu-se după doi-trei ani.

image

Un artist profund. FOTO Facebook

Contratenorul recunoaşte că tatăl său l-a inspirat întrucât a fost un om de la care a învăţat multe, mai ales în plan profesional. "Pentru mine, dispariţia tatălui meu a fost un şoc pentru că tatăl meu a fost cel mai bun prieten, cea mai bună prietenă, amanta, amantul, copilul, tatăl, mama şi tot. A fost un om extraordinar de la care eu am învăţat mult şi am moştenit foarte multe calităţi, pentru că el era unul dintre cei mai importanţi flautişti din ţară, el a fost şi profesor la renumita Academie Mozarteum din Salzburg, era un om de cultură, un filozof, un om foarte bun. Din păcate, a plecat foarte rapid, cu toate că noi ne-am văzut la un festival de jazz, am râs, iar a doua zi eu a trebuit să plec în Germania la operă, la Potsdam. Peste două zile am aflat că s-a stins. Amintirea mea este doar aceea a lui cu zâmbetul pe faţă şi atât", a declarat Cezar pentru "Adevărul".

image

Lacrimi de fericire. Cezar şi mama sa. FOTO Dorin Constanda

În ceea ce priveşte hobby-urile sale, Cezar spune că îi place să conducă pe ploaie (se declară fanul ploii), să practice sport (să înoate şi să meargă la sala de forţă) şi să călătorească.

image

O ipostază mai puţin obişnuită pentru publicul român: Cezar, în Costa Rica. FOTO Facebook

Artistului îi plac maşinile, atât din punct de vedere estetic, cât şi ca funcţionare şi, atunci când are timp, recunoaşte că găteşte mâncare italienească, pe care a învăţat să o prepare în perioada petrecută în străinătate. 

Revenind la activitatea care l-a consacrat, la sfârşitul lui 2012, contratenorul s-a specializat în stilul muzical pop-opera, primul său single, „Cinema Paradiso“, având premiera în ajunul anului trecut. Colaborarea cu Cristian Faur a început pe Facebook, unde compozitorul l-a contactat pentru a-i propune să interpreteze piesa „It’s My Life“, Cezar fiind recomandat de Andrei Tudor, unul dintre membrii juriului Eurovision.

Cezar beneficiază de susţinerea lui Sergiu Stoiadin, managerul său şi al formaţiei Mandinga, cea care a câştigat anul trecut titlul Eurovision România, cu piesa "Zaleilah", calificându-se pe locul al 12-lea la nivel internaţional.

După Eurovision, Cezar va cânta pe 20 martie la Sala Radio, apoi va susţine un concert cu Andrea Bocelli, în luna mai, în România, şi unul cu Angela Gheorghiu, la sala Stanislav din Moscova. În plus, contratenorul va colabora cu legenda muzicii electronice, Vangelis, şi cu Smiley şi Şerban de la Ha Ha Ha Production, alături de care va lansa o baladă la sfârşitul primăverii.

   

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite