VIDEO Finala Eurovision 2013: Cine este Emmelie de Forest, câştigătoarea competiţiei

VIDEO Finala Eurovision 2013: Cine este Emmelie de Forest,
câştigătoarea competiţiei

Emmelie de Forest FOTO Reuters

Născută în 1993, pe 28 februarie, dintr-un tată suedez şi o mamă daneză,  artista în vârstă de 20 de ani a început să cânte încă de la nouă ani, iar în adolescenţă s-a făcut remarcată la numeroase festivaluri şi evenimente de profil.

Ştiri pe aceeaşi temă

La vârsta de 14 ani, a colaborat cu muzicianul scoţian Fraser Neil, iar în 2011 s-a mutat în Copenhaga, unde s-a înscris la Katrine Sadolins „Complete Vocal Institute“.

Pe 26 ianuarie, tânăra ingenuă care a cântat desculţă a câştigat selecţia naţională, iar pe 6 mai şi-a lansat primul album, „Only Teardrops“.

Ea  a povestit, înaintea concursului, că este fericită să se afle în Suedia şi a arătat că i se pare minunat faptul că „oamenii au primit atât de bine cântecul“.

La primul pas pe scenă, întotdeauna sunt emoţionată.  Voi cânta fără pantofi, pentru că nu îmi place să cânt încălţată. Am încercat să nu îi ascult prea mult pe ceilalţi, deoarece mă gândeam că voi fi foarte emoţionată dacă îi aud.“, mai spunea ea, înainte de competiţie.

Imediat după ce s-a terminat concursul, Emmelie a participat la o conferinţă de presă, unde a răspuns la întrebările jurnaliştilor prezenţi.

Întrebată dacă ar fi crezut că va câştiga, Emmelie de Forest a explicat că nu se aştepta şi că a fost surprinsă la aflarea veştii , dar a subliniat că „a crezut în cântec“.

În ce priveşte sfaturile pe care le-ar oferi altor tineri artişti, cântăreaţa daneză a arătat că „este important să ai persoane care să te susţină, să te exteriorizezi, să crezi în tine şi să continui să încerci, să vorbeşti cu oamenii fără să îţi fie teamă“.

Totodată, ea a recunoscut că s-a temut, în cadrul competiţiei, de Suedia, Norvegia, Ucraina şi Azerbaidjan.

„Sunt foarte fericită şi uşurată, le sunt recunoscătoare danezilor că m-au trimis la acest concurs. Tatăl meu era suedez. Din păcate, a murit, dar ar fi fost foarte fericit dacă m-ar fi văzut astăzi.“ , a adăugat Emmelie.

De asemenea, referindu-se la cântecul ei, daneza a spus că „speră ca melodia să unească Europa“, mai ales că mesajul pe care îl transmite „este unul grozav“.

 

Emmelie de Forest a obţinut 284 de puncte în finala Eurovision, fiind urmată îndeaproape de Azerbaidjan (234  puncte) şi Ucraina (214 puncte).

Citeşte toate materialele despre EUROVISION 2013 

FINALA EUROVISION 2013 Cezar Ouatu: „Am fost favorit la titlu din partea fanilor. Geopolitic vorbind, nu ţine de mine“

Cezar Ouatu a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după finala Eurovision, că şi-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, subliniind că România rămâne o ţară „negată oarecum“ de Europa.
 
 
România, reprezentantă de Cezar Ouatu, nu a primit puncatj maxim de la nicio ţară la cea de-a 58-a ediţie a Eurovision Song Contest, nici măcar de la partenerii „tradiţionali“: Moldova, Spania şi Italia.
 
 
Cezar Ouatu a fost aspru criticat în presa internaţională, prestaţia sa fiind considerată fie bizară, fie ridicolă. Cei care au arătat că ar putea câştiga nu s-au referit la calităţile sale vocale ori la piesă, ci au luat în considerare doar apetitul publicului pentru divertisment.
 
 
Republica Moldova reprezentată în acest an de Aliona Moon a ocupat în topul de 26 de ţări locul 11 acumulând 71 de puncte. Concursul din acest an a fost câştigat de tânăra Emmelie de Forest (20) din Danemarca.
 
 
La finala Eurovision din Suedia, România  a obţinut 65 puncte, în condiţiile în care multe state de la care se 
aşteptau voturi nu i-au acordat niciun punct reprezentantului nostru, Cezar Ouatu.
 
 
 
Imediat după ce reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, a apărut pe scenă, românii de pretutindeni şi nu numai i-au adresat mesaje de încurajare pe reţelele sociale, în timp ce alţii i-au criticat prestaţia.
 
 
 
Danemarca, reprezentată de Emmelie de Forest (22 de ani), cu piesa „Only Teardrops“, a câştigat cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision. Reprezentantul României, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul 13. Danemarca era favorită în sondaje şi la casele de pariuri cu aproximativ două luni înainte de finala Eurovision 2013.
 
 
La cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision  au participat 26 de state europene, printre care şi România, reprezentată de Cezar Ouatu.
 
 
De-a lungul timpului, competiţia a desemnat 57 de câştigători, dar a fost vreunul dintre ei cel care să fi cunoscut culmile gloriei?
 
 
O coincidenţă stranie, care implică participarea României la Eurovision, a influenţat câştigătorii concursului din 2009 până în prezent. Poziţia de pe care concurează România la Eurovision determină ţara care ocupă primul loc în competiţie în anul următor.
 
 
Era foarte încrezător înainte de semifinală, dar când a urcat pe scenă casca de control i-a căzut din ureche şi n-a mai auzit linia melodică pe care trebuia să interpreteze „It’s My Life”. 
     
 
Surprinzător, plagiatul nu reprezintă cel mai controversat aspect al competiţiei Eurovision. În aparenţă, este o competiţie inofensivă, în cadrul căreia reprezentanţii naţiunilor se reunesc şi interpretează melodii care rar se transformă în hituri radio, dar rar trece o ediţie fără scandal.
 

VIDEO Transmisie anulată în Turcia şi parodie după sărutul lesbian de la finalul reprezentaţiei Finlandei de la Eurovision

Reprezentaţia Finlandei a convins publicul şi a primit un loc în marea finală de sâmbătă a concursului Eurovision 2013. Dar spectacolul pus în scenă de Krista Siegrieds a reuşit să genereze şi controverse, după ce solista a sărutat o altă femeie pe scenă, la finalul reprezentaţiei.

Paula Seling: „În ciuda problemelor cu casca, Cezar a fost impecabil, momentul memorabil!”

„S-a vorbit mult despre momentul României la Eurovision. Peste tot. E normal. Punerea în scenă a fost un risc pe care echipa Romaniei şi l-a asumat şi a avut dreptate. România este în finală, învinge ţări pe care mulţi le vedeau finaliste”, scrie Paula Seling despre reprezentaţia lui Cezar Ouatu din a doua semifinala Eurovision, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Angela Gheorghiu, despre Cezar Ouatu: „Sunt fericită că te-am descoperit”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, soprana Angela Gheorghiu spune că "adevărata faţă a lui Cezar Ouatu se va arăta în viitor", dincolo de competiţia de la Eurovision, care este un concurs pop şi are un "show specific". Soprana reafirmă că "suntem cu toţii foarte mândri", de calificarea lui Cezar Ouatu în finala de la Eurovision.

Cezar intră în finala Eurovision 2013 de pe poziţia a 14-a. Locul nu îl avantajează pe artistul român

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, va intra în finala din 16 mai de pe poziţia a 14 din 26 de ţări participante. Aflat la jumătatea concursului, contratenorul român ar putea fi uşor dezavantajat, deoarece publicul reţine mai bine piesele de la început şi de la final.

VIDEO Eurovision 2013: ascultă cele 20 de melodii finaliste la concursul de la Malmo

România s-a calificat, joi seară, în finala concursului Eurovision, mulţumită contratenorului Cezar Ouatu. Printre artiştii care s-au calificat în ultima etapă a Eurovision 2013 se mai numără şi ByeAlex, din Ungaria şi Krista Siegfrids, din Finlanda.

Eurovision 2013 Cezar Ouatu, despre calificarea în finală: „Am plâns jumătate de oră“

„Mulţumesc mult. A fost extraordinar!“, au fost cuvintele lui Cezar după ce s-a calificat în finala concursului Eurovision 2013. În aplauze şi strigăte de fericire, în timp ce urca pe scenă la finalul show-ului, reprezentantul României a declarat telefonic pentru „Adevărul“ că e foarte fericit pentru această calificare. Cezar a primit cu lacrimi în ochi anunţul prezentatoarei suedeze.

VIDEO Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finală

Aşa cum a prezis încă de la plecarea din ţară, Cezar the Voice s-a calificat în finala Eurovision 2013 ce va avea loc pe 18 mai la Malmo în Suedia. Contratenorul de 33 de ani din Ploieşti se va lupta cu artişti din alte 25 de ţări.

Paula Seling, despre reprezenta?ia Alionei Moon la Eurovison 2013: „Bravo, Moldova!” 

Marţi seară Eurovision a debutat în forţă cu un show impresionant. În deschidere, Loreen a reinterpretat piesa Euphoria alături de 60 de copii de la şcoli locale din Malmo care, spre final, au tradus versurile piesei în limbaj mimico-gestual frumos, grandios, adevărat.

VIDEO Cinci mituri despre Eurovision, demontate

În fiecare an, în preajma concursului Eurovision, presa şi fanii dau start pariurilor pentru marele câştigător, în timp ce gurile rele îşi încep tirada de motive pentru care nu are niciun rost să participi la acest concurs. Pentru cei mai sceptici, „The Guardian“ a adunat cinci dintre cele mai întâlnite mituri legate de Eurovision, pe care le-a combătut cu argumente pertinente.

EDITORIAL Maimuţăreala şi şmenurile de la Eurovision. Am văzut cu ochii mei 

„Ceea ce vă povestesc acum nu e vreo porcărie venită ”pe surse”. Sursa mea sunt eu, aproape întotdeauna. Am fost acreditată la două finale europene Eurovision, în Suedia, la Stockholm, în 2000, când am fost reprezentaţi de trupa Taxi, şi în Estonia, la Tallinn, în 2002, când au cântat pentru noi Monica Anghel şi Marcel Pavel”, scrie Simona Catrina, redactor-şef adjunct „Adevărul”.

VIDEO S-au ales primii zece finalişti Eurovision 2013

Primele zece ţări finaliste în cea de-a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision sunt următoarele: Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

INFOGRAFIE Start la Eurovision 2013. Modelul suedez: un concurs de criză

Mar?i, 14 mai, a început a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision. Anul acesta, evenimentul are un buget înjumătăţit faţă de 2012, din cauza „dietei financiare“.

Cezar, asaltat de jurnalişti la deschiderea Eurovision 2013. Artistul român are un fan special: o bătrânică de 95 de ani

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a fost asaltat de presă şi de fani la ceremonia de deschidere a competiţiei, desfăşurată duminică, la Malmo (Suedia). Contratenorul a fost provocat în numeroase rânduri să interpreteze diferite arii de operă, fragmente din piesa lui, „It’s My Life“, ba chiar şi „Merry Christmas“ (Crăciun fericit), în variantă personală.

VIDEO Eurovision 2013 Cezar şi Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, show-uri asemănătoare?

După o zi de relaş, Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, se pregăteşte pentru o nouă repetiţie, care va avea loc sâmbătă seară. Prima apariţie pe scena de la Malmo a avut efectul scontat: a creat imediat controverse şi a dat naştere multor comentarii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: