VIDEO David Bowie revine în muzică după un deceniu. Artistul a lansat o piesă chiar de ziua lui

VIDEO David Bowie revine în muzică după un deceniu. Artistul a lansat o
piesă chiar de ziua lui

David Bowie a lansat un sigle chiar în ziua în care a împlinit 66 de ani FOTO Getty Images

Cântăreţul britanic David Bowie a lansat un nou single astăzi, chiar în ziua în care împlineşte 66 de ani, după o pauză muzicală de 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul britanic, considerat o veritabilă legendă a stilului pop-rock, a lansat marţi single-ul „Where Are We Now?“, pe iTunes. Noul său album, intitulat „The Next Day“, va ajunge în magazine în luna martie, potrivit Mediafax. Acesta este primul material discografic pe care David Bowie îl lansează în ultimii 10 ani, după albumul „Reality“, din 2003.

Muzicianul nu a mai susţinut un concert din anul 2006 şi de atunci a fost văzut destul de rar în public. Piesa „Where Are We Now?“ are deja şi un videoclip, regizat de Tony Oursler.

David Bowie, al cărui nume real este David Robert Jones,   s-a născut pe 8 ianuarie 1947, în Brixton, un cartier defavorizat din sudul Londrei. Artistul britanic locuieşte de mulţi ani în Statele Unite ale Americii.

David Bowie este cântăreţ, compozitor şi producător şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video Awards şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ’n ’ roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice „Ziggy Stardust“ (1972), „The Man Who Sold the World“ (1970), „Aladdin Sane“ (1973) şi „Let’s Dance“ (1983). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: