VIDEO Concertele anului 2013

VIDEO Concertele anului 2013

Roger Waters, ex Pink Floyd, aduce în România una dintre cele mai specyaculoase producţii, „The Wall“

De la rock şi heavy metal până la ritmuri romantice, România va fi şi anul acesta gazda unor artişti internaţionali de renume, precum Rammstein, Roger Waters şi Patricia Kaas.


Încă de anul trecut, oferta concertistică pentru 2013 se anunţa mai mult decât incitantă, cu nume mari ce urmează să concerteze pentru prima dată în faţa publicului roman şi cu staruri ale muzicii ce revin la Bucureşti.

Trupa Depeche Mode revine pentru a doua oară în România, iar Roger Waters, co-fondator al celebrei trupe Pink Floyd, aduce în premieră în România una dintre cele mai grandioase producţii rock din istorie, „The Wall“. Acestora li se alătură celebrul tenor Andrea Bocelli, iar oferta este completată de numeroase spectacole şi festivaluri.

Cel care va deschide seria marilor concerte în Capitală va fi celebrul chitarist Slash, fost membru al trupei Guns N’ Roses, care va urca pe scena de la Sala Palatului pe 5 februarie alături de Myles Kennedy şi The Conspirators. Concertul face parte turneul de promovare a albumului „Apocalyptic Love“. Slash, pe numele său real Saul Hudson, este unul dintre cei mai influenţi chitarişti din istoria rockului. Cu o carieră de peste 30 de ani, Slash a devenit celebru alături de Guns N’ Roses, dar are colaborări cu artişti de renume precum Michael Jackson, Lenny Kravitz, Rihanna şi Fergie. Preţul biletelor pentru concertul de la Bucureşti porneşte de la 100 de lei şi ajunge la 360 de lei (categoria VIP).

Romantismul se regăseşte şi el pe lista concertelor lui 2013. Pe 15 februarie, trupa Bad Boys Blue vine la Cinema Patria, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor. Chitaristul trupei Dire Straits, Mark Knopfler, va concerta, pe 25 aprilie, la Sala Palatului.

Luna mai deschide seria celor mai aşteptate concerte. Trupa britanică Depeche Mode revine la Bucureşti, pe 15 mai. Concertul va avea loc pe Arena Naţională şi va beneficia de o producţie impresionantă, anunţându-se a fi unul dintre marile evenimente muzicale ale anului 2013. Legendara trupă pleacă într-un nou turneu după o pauză de patru ani. Depeche Mode pregăteşte, totodată, şi lansarea celui de-al treisprezecelea material discografic din carieră. Preţul biletelor variază între 135 de lei şi 435 de lei.

Pe 25 mai trecem într-un alt registru muzical. Tenorul Andrea Bocelli concertează şi el în România. Concertul va avea loc la Romexpo, în Bucureşti, şi este unul dintre cele mai aşteptate show-uri. Biletele s-au vândut rapid , în ciuda preţului mare: un tichet la categoria VIP ajunge la 1.400 de lei, iar cel mai ieftin bilet costă 150 de lei.

Cântăreaţa Patricia Kaas revine la Bucureşti pe 23 iunie 2013, la Sala Palatului, unde va susţine un concert care promovează cel mai recent album al său, „Kaas Chante Piaf“, şi care comemorează 50 de ani de la moartea celebrei artiste Edith Piaf. Biletele au preţuri cuprinse între 100 de lei şi 350 de lei.

Roger Waters, show pe întuneric

Pe 28 august, Roger Waters stinge lumina în Piaţa Constituţiei. Fostul membru al celebrei trupe rock Pink Floyd aduce la Bucureşti una dintre cele mai  producţii rock din istorie, fenomenul „The Wall“.

Deoarece spectacolul are la bază proiecţii impresionante, efecte vizuale şi decoruri grandioase, Roger Waters a cerut ca cel puţin pe durata concertului din Piaţa Constituţiei luminile să fie întrerupte. Deşi reprezentanţii oficiali încă nu au răspuns la această solicitare, sunt şanse mari şanse ca cerinţele artistului să fie respectate. Biletele pentru show-ul lui Roger Waters pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 135 de lei şi 950 de lei.


 

Între Cirque du Soleil şi Rammstein

Anul acesta nu vor lipsi festivalurile şi spectacolele grandioase. În perioada 5-8 septembrie, trupa Cirque du Soleil va susţine spectacolul „Alegría“ la Romexpo. Biletele vor costa între 110 şi 500 de lei pentru adulţi. În cadrul Festivalului Rock the City, care va avea loc în perioada 27 - 28 iulie, cap de afiş va fi trupa Rammstein, care revine la Bucureşti pe 28 iulie la Romexpo, cu un nou show incendiar, intitulat „Rammstein and Friends“.

Program concerte: 

Slash - 5 februarie, Sala Palatului 

Bad Boys Blue - 15 februarie, Cinema Patria 

Depeche Mode - 15 mai, Arena Naţională 

Andrea Bocelli - 25 mai, Romexpo

Patricia Kass - 23 iunie, Sala Palatului

Rammstein - 28 iulie, Romexpo

Roger Waters - 28 august, Piaţa Constituţiei

Cirque du Solei - 5-8 septembrie, Romexpo


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: