VIDEO Cum comentează şefa delegaţiei României la Tel Aviv eşecul de la Eurovision: „Un rezultat greu de înţeles“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa delegaţiei României la Tel Aviv, Smaranda Vornicu-Shalit, a oferit o primă declaraţie după ce reprezentanta României a ratat calificarea în finala Eurovision 2019. Ea spune că este un rezultat „greu de digerat şi de înţeles“.

„A fost o seară grea pentru cei care au trăit alături de Ester Peony şi România emoţiile concursului Eurovision. După trei luni de pregătiri intense şi investiţii fără precedent în spectacolul de pe scenă, echipa României a părăsit prematur competiţia“, se arată într-un comunicat al Televiziunii Române, organizatorul Selecţiei Naţionale Eurovision. Amintim că TVR a alocat un buget de aproximativ 100.000 de euro pentru deplasarea delegaţiei la Tel Aviv şi pentru spectacolul prezentat pe scenă. 

Şefa delegaţiei României la Tel Aviv, Smaranda Vornicu-Shalit, nu are nimic să-i reproşeze cântăreţei Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, care a ratat calificarea în finală cu piesa „On a Sunday“. 

„Este un rezultat greu de digerat şi de înţeles, în condiţiile în care România a avut aseară, pe scena Eurovision, un artist talentat, o piesă în trend cu un sound modern şi un show în care au fost concentrate resurse creative semnificative. Din păcate, nu au fost de ajuns pentru a califica reprezentanţii noştri în finala Eurovision 2019“, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit.

De asemenea, Ester Peony a mărturisit că, în ciuda rezultatului, este împăcată pentru că a reuşit să creeze un act artistic complex. 

„Le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi de proiectul României la acest Eurovision. Producătorii show-ului m–au felicitat şi mi-au transmis că am performat flawless (fără greşeală) la fiecare ieşire pe scenă. Sunt împăcată, pentru că, alături de întreaga echipă a României, am reuşit un act artistic complex şi plin de sensibilitate“, a declarat Ester Peony.

Fanii concursului nu au fost însă la fel de indulgenţi, ci extrem de dezamăgiţi de eşecul româncei şi s-au grăbit să critice Televiziunea Română, organizatorul Selecţiei Naţionale. Cei mai mulţi au dat vina pe sistemul de vot naţional, întrucât Ester Peony a ajuns la Tel Aviv datorită juriului internaţional, în timp ce telespectatorii români şi-ar fi dorit-o reprezentantă pe Laura Bretan, cea care a câştigat şi show-ul „Românii au talent“.

O reacţie extrem de dură a venit şi de la preşedintele Comisie de Cultură din Parlament, Gigel Ştirbu, care a cerut inclusiv demisia şefei TVR, Doina Gradea, acuzând postul public că a cheltuit o sumă enormă din bani publici doar pentru „a face România de râs“. 

Cele zece ţări calificate în finala Eurovision 2019 după a doua semifinală sunt: Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaijan, Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Malta. 

Acestora li se alătură alte zece ţări din prima semifinală Eurovision 2019, Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finala Eurovision 2019, alături de ţara-gazdă, Israel.

Finala Eurovision 2019 va avea loc sâmbătă, 18 mai, iar spectacolul va fi difuzat de TVR începând cu ora 22.00. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite