VIDEO CNA interzice Paraziţii şi B.U.G. Mafia înainte de ora 23.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3 melodii de la Paraziţii au fost cenzurate după ce au fost difuzate la radio la sfârşitul anului trecut
3 melodii de la Paraziţii au fost cenzurate după ce au fost difuzate la radio la sfârşitul anului trecut

Şapte melodii, dintre care trei ale trupei Paraziţii, „De ziua ta“, „Toate-s la fel“ şi „Bagabonţii 99“, au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune şi radio înainte de ora 23.00, printr-o decizie luată, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Decizia luată miercuri de CNA vizează melodiile „De ziua ta“, „Toate-s la fel“ şi „Bagabonţii 99“, ale trupei Paraziţii, dar şi piesele „Scoate limba“ de Mamelino, „Turbofin“ de Grasu XXL, „Hai cu mine“ de B.U.G. Mafia şi „Talk dirty“ de Jason Derulo.

CNA a luat această decizie în încercarea de a curăţa audiovizualul din România de melodii cu limbaj vulgar, difuzate la TV şi la radio la ore accesibile minorilor, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.

Decizia a fost luată la propunerea membrului CNA Narcisa Iorga, fiind adoptată cu şapte voturi pro (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu) şi două contra (Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea).

Decizia a fost luată în contextul în care aceste piese au fost difuzate la emisiunile matinale de la Kiss FM şi Radio Zu, în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2013.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite