VIDEO Cele mai enervante lucruri pe care artiştii le fac la concerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The Rolling Stones în concert FOTO Reuters
The Rolling Stones în concert FOTO Reuters

Cu toţii avem concerte pe care le aşteptăm cu sufletul la gură, iar atunci când, după multe eforturi financiare reuşim să ajungem la ele, rămânem dezamăgiţi, începem să ne întrebăm dacă a meritat sau nu. Revista „The Rolling Stones“ a alcătuit o listă cu cele mai enervante şi supărătoare lucruri pe care artiştii le fac într-un concert.

Urcă pe scenă foarte târziu
Cu toţii ştim că, prin definiţie, artiştii nu vor fi niciodată punctuali. De multe ori, o mică întârziere este chiar indicată, pentru că astfel publicul are şansa de a găsi loc de parcare sau de a sta la coada de la bar pentru a-şi lua ceva de băut. Totuşi, asta nu înseamnă că este în regulă atunci când artistul întârzie trei – patru ore (aşa cum s-a întâmplat de multe ori cu Lauryn Hill). Este indicat ca întârzierea să nu fie mai mare de 45 de minute.

Exclud definitiv pe foştii membrii 

Uneori se întâmplă ca membrii unor trupe să nu-şi mai dorească să facă din muzică o carieră, lucru de înţeles în ziua de azi. Chiar dacă de cele mai multe ori showurile au de suferit, oamenii au voie să renunţe în orice moment îşi doresc, doar trupa nu este asemeni mafiei.

Cântă prea multe piese de pe albumul nou

Nu există nimic mai drăguţ ca atunci când trupa ta preferată interpretează melodii noi. Acest lucru trebuie însă făcut cu măsură, deoarece oamenii au anumite aşteptări atunci câng merg la concertul preferat, iar asta înseamnă inclusiv hiturile mai vechi ale formaţiei. 

Interpretează mereu numai hiturile

Încă o dată, este nevoie de foarte mult echilibru în lista melodiilor pentru un concert. Deşi fanilor le place să asculte cele mai mari hituri, dacă lista rămâne neschimbată ani de zile, lumea se va plictisi. De aceea este bine ca din când în când să mai apară şi melodii mai puţin cunoscute într-un concert rock.

Se face un mix al diverselor melodii celebre ale trupei

Pe vremuri, era la modă ca artiştii să interpreteze compilaţii cu melodiile lor cele mai cunoscute, dar în ziua de azi nu-I nimic mai groaznic ca tachinarea fanului cu numai 30 de secunde din melodia sa preferată.

Reinterpretări ale unor cântece
Mereu a fost interesant să asculţi un cântăreţ cum îşi reinventează o melodie mai veche. De multe ori, rezultatul poate fi foarte bun. Un artist cunoscut pentru noile abordări ale cântecelor sale este Bob Dylan, care face acest lucru în concerte de foarte mulţi ani. Melodia „All Along the Watchtower“ pe care o interpretează în maniera lui Jimi Hendrix îi iese de minune. Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre „Don’t Think Twice, It’s All Right“, pe care încearcă mereu să o redea în stilul reggae.

Nu variază niciodată elementele showului

Fiecare concert ar trebui să fie ca o experienţă unică, dar de multe ori artiştii nu schimbă desfăşurarea show-ului prin introducerea unor elemente noi. De aceea, de cele mai multe ori te simţi ca şi când ai fi la teatru, vizionând mereu aceeaşi piesă. De aceea, scenariile showurilor ar trebui să fie într-o continuă evoluţie şi să surprindă mereu publicul. Astfel numărul fanilor va creşte mereu, cu fiecare concert nou.

Prea multe solo-uri

Potrivit „The Rolling Stones“, în cazul în care nu te numeşti Eric Clapton sau dacă nu eşti un muzician geniu, atunci ar fi mai bine să laşi deoparte solo-urile de chitară. Aceastea ar fi trebuit să dispară din concertele trupelor după anii 1970, cu foarte foarte puţine excepţii.

Preţuri exorbitante pentru bilete

Ştim cu toţii că industria muzicii, dar mai ales cea a concertelor este o adevărată afacere, iar cântăreţii chiar pot câştiga de pe urma muzicii lor. Cu toate acestea, de cele mai multe ori preţurile biletelor sunt prea mari. Niciun bilet nu ar trebui să fie 300 de dolari, decât dacă locurile pe care le-ai achiziţionat sunt chiar pe scenă. Mulţi organizatori profită de fani şi vând biletele special de genul „meet-and-greet“ (o întîlnire propriu-zisă cu artiştii - n.r.) cu preţuri ce depăşesc 1.000 de dolari, doar pentru o strângere de mână rapidă şi o poză.



 

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite