VIDEO Artişti celebri care nu au primit un Grammy

VIDEO Artişti celebri care nu au primit un Grammy

Jimi Hendrix, un artist celebru care a rămas fără Grammy

Mulţi cântăreţi se vor putea mândri cu un Grammy după decernarea premiilor muzicale din această seară, însă câţiva titani ai muzicii nu au primit niciodată prestigioasa distincţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

The Who

Chiar dacă au scos hit-ul „My Generation“, formaţia de rock britanic „The Who“ nu a câştigat niciun un premiu Grammy pentru cele cinci decenii de activitate pe piaţa muzicală. Totuşi, în 2001, formaţia a fost distinsă cu premiul pentru realizările din întreaga carieră, din partea fundaţiei premiilor Grammy.

The Beach Boys

Trupa The Beach Boys a avut 36 de hituri în topurile americane, dar cu toate acestea, solistul Brian Wilson a trebuit să-şi înceapă cariera solo pentru a primi un Grammy cu intepretarea sa rock-instrumentală a melodiei „Mrs. O'Leary's Cow“.

Queen

În ciuda faptului că s-au proclamat campioni cu melodia „We Are the Champions“, Queen nu a câştigat niciodată un premiu Grammy. Trupa a fost inclusă în Grammy Hall of Fame datorită hit-ului din 1975, „Bohemian Rhapsody“.

Led Zeppelin

În 1970, Led Zeppelin a fost nominalizat la premiul Grammy pentru cel mai bun artist nou, pentru a pierde în favoarea artiştilor Crosby, Stills şi Nash.

The Doors

Deşi solistul Jim Morrison şi prietenii săi nu şi-au găsit locul la premiile Grammy, aceştia au fost incluşi în Grammy Hall of Fame.

Jimi Hendrix

 În afară de Grammy-ul acordat postum pentru întreaga carieră, celebrului chitarist nu i-au fost  recunoscute meritele de către Recording Academy.

Bob Marley

Spre deosebire de fiul său, Ziggy Marley, care a fost distins cu cinci premii Grammy, Bob Marley a primit unul singur în 2001. Acesta i-a fost acordat postum, pentru întreaga activitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările