VIDEO Şuie Paparude de 20 de ani: Trupa care „transcende genurile, epocile şi trendurile“

VIDEO Şuie Paparude de 20 de ani: Trupa care „transcende genurile, epocile şi trendurile“

De la stânga la dreapta: Mihai Dobre (Dobrică), Alexe Marius Andrei (Bean) şi Mihai Câmpineanu (Michi)

Anul acesta, trupa Şuie Paparude a aniversat două decenii de la înfiinţare. În toamna anului 1993, cei doi Mihai - Mihai Dobre şi Mihai Câmpineanu -, alături de alţi trei membri, puneau bazele uneia dintre cele mai îndrăgite formaţii din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Formula de cinci membri nu a rezistat decât un an, căci în 1994 trupa a rămas în componenţa de doi - Michi şi Dobrică - dar a continuat să abordeze un stil alternativ-new-wave.
În 1995, DJ Vasile se alătură trupei şi este lansat primul album, intitulat „Şuie Paparude“, cu piese precum „La Mare“ - care a devenit rapid un hit, „Peace & Unity“ sau „Blue Wate Life by Night“, care au marcat începuturile muzicii electronice în România. 
 
Membrii pleacă, Şuie continuă
 
La sfârşitul lui ’95, însă, DJ Vasile părăseşte grupul pentru a urma o carieră solo. În ciuda acestui lucru, doi ani mai târziu, Şuie Paparude lansează al doilea album, „Salvează-te“, de pe care este extras single-ul „Iarba verde de acasă“, al cărui videoclip este semnat de Tudor Giurgiu. În decembrie ’98, Şuie Paparude lansează single-ul „Musca“ şi în aceeaşi perioadă începe lucrul la cel de-al treilea album, „Urban“, ce apare în primăvara anului 2000. Un an mai târziu, în 2001, membrii grupului primesc propunere de a include piesa „Ajutor“ pe coloana sonoră a filmului hollywoodian „Inahbited“.

 
În 2003, în trupă este cooptat Cezar Stănciulescu (Junkyard), cel care va părăsi grupul şase ani mai târziu, şi împreună lansează albumul „Atac la persoane“, iar în 2004 trupa îşi lansează albumul cu numărul cinci, „Scandalos“.
 
În 2005, Şuie Paparude primeşte premiul pentru cea mai bună piesă de club, „Pentru inimi“, acordat în urma voturilor exprimate pe site-ul concursului Nights Awards. În 2006, în urma unor selecţii riguroase, trupa este invitată să cânte pe stadionul Lia Manoliu în deschiderea concertului Depeche Mode, în faţa a peste 40.000 de oameni. Tot în vara anului 2006, Şuie Paparude primeşte premiul MTV pentru cea mai bună trupă de muzică alternativă.
 
În 2008 îşi lansează albumul „A fost odată“, iar la începutul anului 2009, când Junkyard părăseşte trupa, grupului i se alătură Alexe Andrei Marius (Bean). În 2010 este lansat cel de-al şaptelea album, „E suflet în aparat“, şi tot atunci este momentul în care pentru prima dată o trupă românească de anvergură decide să îşi pună gratis albumul pe site pentru ca fanii lor să-l poată descărca gratuit.  În acelaşi ani, Şuie Paparude cântă în deschiderea a două alte mari formaţii: Faithless şi The Prodigy.


Hiturile „Soundcheck“, „Cea mai bună zi“ şi „Moartea boxelor“ ocupă, timp de mai multe luni, locul întâi în topul Radio Guerrilla, top realizat de către ascultători. Anul trecut a fost lansat videoclipul melodiei „Nu te mai saturi de noi“, ce prefigurează noul album al formaţiei din 2013.
 
Şuie Paparude abordează un stil propriu de muzică electronică, combinând ritmuri electro, dubstep, hip-hop şi rock alternative. Cele două decenii de carieră ale trupei nu fac decât să confirme că Şuie Paparude este una dintre cele mai iubite formaţii de muzică electronică din România, dar şi faptul că „transcend genurile, epocile şi trendurile“, după cum declara Michi, liderul grupului, într-un interviu acordat pentru realitatea.net.
 

Citeşte şi:

Din nou veşti proaste pentru Michi de la Şuie Paparude. Muzicianul a fost reconectat la aparate

Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara au fost nevoiţi să îl sedeze şi să îl reconecteze la aparate pe Mihai Câmpineanu, component al trupei Şuie Paparude, cunoscut publicului drept „Michi”.

Michi de la Şuie Paparude a ieşit din comă: „Ne bucurăm că sunt semne bune ca evoluţie. Pacientul a fost dezintubat”

Medicii Spitalului Judeţean din Timişoara au oferit o veste îmbucurătoare pentru fanii trupei Şuie Paparude şi pentru cei care sunt alături de Mihai Câmpineanu.
 

Mihai Dobre, de la Şuie Paparude, plânge de fiecare dată când îl vede pe Michi în comă: „Poate că eu sunt mai slab din punctul acesta de vedere”

Dobre a rămas la Timişoara, alături de prietenul său Mihai Câmineanu, care se află în comă după ce a suferit un infarct la finalul concertului susţinut de Şuie Paparude la Re:frashTM

FOTO Mihai Câmpineanu, artistul trupei Şuie Paparude, a fost transferat la Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara

Mihai Câmpineanu, artistul îndrăgitei trupe Şuie Paparude, a fost dus la cel mai mare spitalul din vestul ţării, pentru ca specialiştii neurologi să-l poată avea sub observaţie.

Michi de la Şuie Paparude, între viaţă şi moarte. Artistul ar putea avea probleme neurologice grave

Mihai Câmpineanu, componentul trupei Şuie Paparude, a fost transferat, ieri, la Spitalul Judeţean din Timişoara, pentru un consult neurologic. Situaţia lui este incertă.

FOTO „Michi“ de la Şuie Paparude, în comă după ce a făcut un infarct la finalul unui concert susţinut la Timişoara

Mihai Câmpineanu, membru al formaţiei Şuie Paparude, se află internat în stare gravă într-un spital din Timişoara, după ce a făcut infarct la sfârşitul unui concert susţinut, sâmbătă seară, în oraş, în cadrul evenimentului Re:freshTM.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările