VIDEO 2Cellos, violonceliştii care reinventează hiturile rock, concertează pentru prima dată în România

VIDEO 2Cellos, violonceliştii care reinventează hiturile rock, concertează pentru prima dată în România

Stjepan Hauser şi Luka Šulić formează 2Cellos FOTO Arhivă personală/ Facebook

Celebrul duo 2Cellos, tinerii care au recreat melodii legendare doar cu ajuorul violoncelelor, va concerta pentru prima dată în România, pe 8 decembrie, la Sala Palatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alături de 2Cellos va fi şi toboşarul Dušan Kranjc, împreună prezentând publicului român hiturile clasice ale muzicii rock într-o manieră cu totul specială.

Cei doi violoncelişti de origine croată, Luka Šulić şi Stjepan Hauser, au fost o vreme rivali, dar de trei ani şi-au unit forţele şi au rupt barierele dintre diferitele genuri muzicale. „Smells Like Teen Spirit“, semnată de Nirvana, „Californication“, a băieţilor de la Red Hot Chili Peppers, şi „Voodoo People“, de la The Prodigy, sunt doar câteva dintre melodiile legendare care au fost recreate doar cu ajutorul violoncelelor.

Tinerii care au răsturnat barierele muzicii clasice au devenit cunoscuţi în momentul în care au lansat versiunea piesei „Smooth Criminal“, care a devenit în scurt timp o adevărată senzaţie în rândul utilizatorilor YouTube, strângând peste zece milioane de vizualizări.

Mai mult decât atât, cover-ul după piesa regretatului rege pop, Michael Jackson, le-a adus tinerilor un contract cu Sony Masterworks şi o invitaţie de a se alătura turneului lui Elton John.

„Mergeţi să-i vedeţi live pentru că sunt de-a dreptul uimitori! Nu-mi amintesc să mai fi văzut ceva atât de interesant de la concertul live al lui Jimi Hendrix din ‘60“, declara Elton John despre cei doi violoncelişti.

În scurt timp, talentul celor doi muzicieni a atras atenţia producătorului Bob Ezrin, cel care a stat în spatele unor nume grele din industria muzicală precum Pink Floyd, Alice Cooper şi Kiss.

Trupa a lansat deja două albume, „2Cellos“ (2011) şi In2ition (2013). Primul a caştigat titlul de Cel mai bun album internaţional şi s-a clasat pe primul loc în topul de muzică clasică Billboard US, iar al doilea, pentru care au colaborat cu Elton John, Steve Vai, Lang Lang şi mulţi alţii, a fost primit cu aplauze de către criticii de specialitate.

Ceea ce îi face pe cei doi oameni-orchestră speciali este faptul că îmbină cu măiestrie stilul clasic cu cel contemporan şi inserează elemente-surpriză, dându-le unor piese precum „Thunderstruck“ (ACDC), „VooDoo People“ (The Prodigy) sau „Welcome to the Jungle“ (Guns’n Roses) o turnură total neaşteptată. Ambii excelează în mânuirea arcuşului şi au o tehnică atât de avansată, încât devin dificil de urmărit. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violonceliştii folosesc adesea efecte de distors şi delay, neconvenţionale în muzica clasică, dar foarte întâlnite în genul rock.

„Noi încercăm întotdeauna să punem propria stare de spirit în melodia respectivă, să facem ceva diferit cu acel cântec şi să îl prezentăm oamenilor într-o variantă nouă şi proaspătă“, au scris cei doi pe site-ul GoodMorningAmerica.com.

„Prin violoncelele noastre încercăm să dăm o dimensiune clasică acestor cunoscute piese“, au mai adăugat tinerii.

Aşadar, pe 8 decembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului, 2Cellos va susţine un concert aparte, organizat de Phoenix Entertainment. Biletele sunt disponibile la preţurile de 300 RON, 250 RON, 190 RON, 140 RON şi 110 RON, în reţeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: