VIDEO După 13 ani, Paul şi Alin pun Gaz pe foc: „Vrem să dărâmăm munţii“

După 13 ani, Paul şi Alin pun Gaz pe foc la Adevărul Live 

Veteranii formaţiei Gaz pe foc, Paul Panait şi Alin Lupşa, au revenit pentru fani, după o pauză de 13 ani. În noua formulă, fără Lucian Viziru şi Andrei Roşu, dar cu Robert Ardeleanu şi Gabriel Bălaşa, cântăreţii au susţinut deja concerte şi au lansat un single, „Cât îmi lipseşti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi seara, băieţii au cântat în True Club din Bucureşti, locul în care au şi filmat clipul piesei „Cât îmi lipseşti”. Despre noile proiecte, dar şi despre activităţile din ultimii ani, dincolo de scenă, au povestiti Paul şi Alin la Adevărul Live.

Vă prezentăm principalele declaraţii:

„Am avut un show de aproape o oră şi am filmat şi videoclipul în aceeaşi atmosferă, la True Club. De fapt, acesta e cadoul nostru pentru fani după atâta timp. O să o facem în stilul nostru piese vocal-instrumental, aşa cum făceam cu «Adio»“, spune Paul Panait.

„N-am mai ţinut legătura în ultimii ani, pentru că am avut drumuri separate şi ne-am văzut de vieţile personale. Muzica ne-a lipsit, acesta fiind şi motivul care ne-a unit. Eu şi Paul am crezut în muzică, deşi s-au scurs 13 ani. Dacă el era rece, distant, nu mai vorbeam deloc. Drumurile se despart, dar se şi reunesc la un moment dat. Din momentul în care i-am trimis un mesaj pe Facebook, la două luni, totul a mers cum a trebuit. Când fanii au auzit că ne reunim, a fost o nebunie“, povesteşte Alin Lupşa.

„Am avut emoţii când am revenit pe scenă. Ne întrebam ce reacţie o să aibă lumea“, mai spune el.
   

Nostalgia fanilor

„Fanii au fost alături de noi, un băiat mi-a trimis un mesaj în care mi-a zis că suntem raza de soare a muzicii româneşti. Ei s-au săturat de tot ce e acum. Într-un concert de la Sala Palatului ne-am hotărât să mergem pe acest gen pop, după ce am cântat Adio“, explică Paul.

Decăderea industriei muzicale

„Fanii pe care îi aveam atunci când ne-am despărţit erau nostalgici. Sunt chestii emoţionante, la concertul din True Clue, ei retrăiau momentele. Publicul era altul pe vremea aceea (la finalul anilor '90 - n. r.), oamenii erau dornici, avizi de muzică, de show-uri. După Revoluţie, lumea se distra. Piaţa de acum e cam aglomerată şi dezorientată. Nu vreau să judec, poate că e aşa doar pe domeniul meu. Mie mi-a părut rău că s-au spart trupele generaţiei noastre, Body & Soul, 3rei Sud Est. Nu era stilul de management agresiv şi murdar de acum. Noi ne-am lovit de asta când am relansat trupa“, spune Alin. 

Alin Lupşa FOTO Dorin Constanda

„Felul în care te comporţi în afara scenei e reflectat în percepţia fanilor. Pe vremea aceeam aveam mulţi fani care au crescut odată cu noi. Pe noi nu ne caracterizează scandalurile, există şi în România trupe care şi-au păstrat coloana vertebrală“, crede Paul.

Pasiunea pentru muzică

„După 13 ani, din moment ce eu şi Paul suntem aici, muzica este o prioritate. Fiecare, în funcţie de nevoi, face şi altceva. Eu mi-am văzut de partea medicală (stomatologie - n. r.), am lucrat cu copiii. Paul a scos un album, şi-a văzut de muzică. Muzica pentru noi înseamnă viaţă. E important să credem în ceea ce facem“, spune Alin Lupşa.

„Aşteptăm fanii pe Facebook, pe GAZ PE FOC Official. Cântăm piese noi, dar avem şi cover-uri, pentru că se cer, cântăm şi piese reggae. Oamenii trebuie să vină la concert şi să se simtă precum acasă. Atunci când îi cânţi omului şi el se regăseşte în piese, e un lucru împlit. Am văzut asta de-a lungul anilor. E bine să te joci puţin, aşa că pune «Gaz pe foc». E foarte important să îţi pui amprenta muzicală“, mai spune Alin.

„Noi încercăm să nu ne lăsăm furaţi de comercial. Muzica s-a scris, chiar dacă unii artişti s-au lansat internaţional, şi-au schimbat numele. E importantă limba română şi părerea DJ-ilor de radio. Eu m-am lovit de chestia asta când am trimis o piesă şi ei mi-au sugerat că are câteva probleme“, recunoaşte Paul.

Paul Panait FOTO Dorin Constanda

„E loc pentru toată lumea, noi nu ne facem probleme, avem public. Din fericire pentru noi, putem să cântăm orice pe scenă. Nu avem de ce să pierdem aici“, adaugă Alin.

„Noi avem de gând să ne câştigăm orice fel de public, de la 16 ani, până la cel mai critic public. M-am trezit cu doi bărbaţi, aseară, de 55 de ani, care mi-au spus că deşi la început nu dădeau doi bani pe noi, acum ne respectă pentru că am cântat live. Suntem sinceri, trecem dincolo de «sticl㻓, subliniază Alin.

„Chiar acum mă gândeam la un concept de album, «Parfumul trecutului», un miros care îţi trezeşte anumite amintiri. Unii ne-au întrebat de componenţa trupei. Fiecare, dacă şi-a găsit rostul, e O.K. Dacă ţi-ai găsit drumul, mergi cu pasiune. Pe noi ne-a legat muzica“, mai spune Alin.

„Aseară am filmat videoclipul, azi începe producţia, probabil că filmuleţul o să fie gata la sfârşitul săptămânii, atunci când o să fie ziua mea. O să împlinesc 35 de ani“, se amuză Paul.

„Vrem să dărâmăm munţii“

„Pentru evenimentul de aseară, n-am avut promovare pe TV, pe radio, doar pe Facebook. Am vrut să plecăm de la zero fără să ne păcălim. Spectacolele vor veni, suntem în discuţii cu manageri din domeniu. Nici nu mergem pe ideea de album, eu nu mai cred în case de producţie. Nici artiştii mari nu mai fac asta. Lucrăm la piese, aşteptările sunt mari. Suntem hotărâţi să dărâmăm munţii“, spun cei doi.

Paul Panit şi Alin Lupşa FOTO Dorin Constanda

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările