Urmările documentarului despre abuzurile lui Michael Jackson: după BBC, alte posturi de radio au scos de la difuzare piesele starului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesele lui Michael Jackson au fost eliminate din playlist-urile staţiilor radio din Quebec. Decizia a fost luată după rumoarea provocată de documentarul „Leaving Neverland“, despre copiii pe care i-ar fi abuzat regele muzicii pop.

Staţiile radio din Quebec au încetat difuzarea melodiilor lui Michael Jackson după ce regele muzicii pop a fost acuzat de abuz sexual în documentarul „Leaving Neverland“, scrie Daily Mail.

O purtătoare de cuvânt a proprietarului a trei posturi de la Montreal - Francophone CKOI, Rythme şi English Language The Beat - a declarat pentru CTV: „Suntem atenţi la comentariile ascultătorilor şi la reacţiile cauzate de documentar“.

Într-adevăr, reacţiile publicului sunt împărţite şi variază de la dezgust la uimire şi neîncredere. 

Christine Dicare, directorul departamentului de marketing şi comunicaţii, a adăugat că decizia se va aplica celor 23 de posturi de radio din Quebec care afectează peste cinci milioane de ascultători.

Recent, postul BBC Radio 2 a înlăturat piesele lui Michael Jackson din playlist-uri, decizie luată la puţin timp după ce Channel 4 anunţa că va difuza documentarul „Leaving Neverland“, potrivit The Telegraph. Conform The Sunday Times, BBC Radio 2 nu a mai difuzat niciun cântec de-ale lui Michael Jackson de sâmbata trecută. BBC a declarat: „Considerăm că fiecare piesă are propriile sale merite, iar deciziile pe care le luăm în diferite situaţii sunt întotdeauna relevante pentru public şi context“.

În 2015, fostul cântăreţ pop Gary Glitter a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un fan de 12 ani şi a încercat să violeze un minor de opt ani. În consecinţă, melodiile artistului nu s-au mai auzit la radio ca urmare a dezvăluirilor. 

Documentarul „Leaving Neverland“, regizat de Dan Reed, despre presupusele abuzuri sexuale comise de Michael Jackson, a fost lansat în ianuarie la Festivalul Sundance. Jackson, care a murit în 2009, la 50 de ani, de supradoză de opiacee, a fost acuzat în mai multe rânduri că a abuzat sexual minori.

Cei doi acuzatori, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Printre dezvăluirile şocante din documentar, Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

Jackson a reuşit să îi convingă pe cei doi să nu aibă încredere în oameni - mai ales în femei - şi le-a spus că nimeni nu va înţelegere „dragostea“ lor. El le-ar fi spus băieţilor că vor merge la închisoare împreună cu el dacă cineva află ce fac. James Safechuck a mai afirmat că el şi Jackson stabileau ce să facă în cazul în care cineva i-ar fi surprins, scrie News.ro. 

Safechuck, acum în vârstă de 30 de ani, a povestit, de asemenea, cum, la vârsta de 10 ani, „s-a căsătorit“ cu Regele Pop, într-o ceremonie improvizată în dormitorul lui Michael Jackson din ferma Neverland. Jackson i-a oferit atunci băieţelului un inel cu diamante, scrie Daily Mail. 

image

Michael Jackson şi James Safechuck FOTO HBO 

Acuzaţiile prezentate în documentar au fost negate de familia lui Jackson şi de reprezentanţii ei, chiar înainte de a vedea filmul, şi au dat în judecată HBO cerând daune de 100 de milioane de dolari.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite