Un politician rus acuză compania Apple şi trupa U2 de propagandă gay

Un politician rus acuză compania Apple şi trupa U2 de propagandă gay

Formaţia irlandeză U2 FOTO Getty Images

Un politician de dreapta din Rusia a acuzat compania americană Apple şi trupa U2 că au răspândit o „propagandă gay“ în rândul tinerilor după ce, anul trecut, Apple a lansat gratuit albumul „Songs of Innocence“ al formaţiei irlandeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexander Starovoitov, deputat în Parlamentul rus, a cerut procurorului general al Rusiei să ancheteze compania americană Apple pentru „distribuirea de propagandă gay în rândul minorilor“, notează „The Guardian“.

Controversele s-au iscat din cauza copertei albumului „Songs of Innocence“, care-l înfăţişează pe toboşarul trupei U2, Larry Mullen Jr., îmbrăţişindu-l pe fiul său de 18 ani. Atât Mullen Jr., cât şi fiul său, Elvis, sunt la bustul gol.

Politicianul rus susţine că Apple le-a difuzat astfel tinerilor un conţinut ilegal când a lansat ultimul album al trupei U2, „Sogs of Innocence“. Materialul formaţiei britanice a fost disponibil pentru mai mult de 500 de milioane de utilizatori ai aplicaţiei iTunes din întreaga lume.

În opinia deputatului Alexander Starovoitov, coperta albumului U2 încurajează relaţiile homosexuale.

Coperta albumului  „Songs of Innocence“ FOTO imgarc.ade.com

În cazul în care compania Apple va fi declarată vinovată de distribuţie de propagandă gay în rândul tinerilor, aceasta va fi obligată să înceteze operaţiunile din Rusia până la o perioadă de 90 de zile. În caz contrar, Apple va fi nevoită să plătescă o amendă în valoare de un milion de ruble (aproximativ 17.600 de euro).

Rusia a stârnit astfel un nou val de critici internaţionale faţă de poziţia pe care a adoptat-o cu privire la drepturile persoanelor gay. În luna noimebrie a anului trecut, după ce Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, a dezvăluit că este homosexual, o universitate din St. Petersburg a demolat un monument în formă de iPhone, care fusese iniţial dedicat fondatorului companiei americane, Steve Jobs.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările