Tweny One Pilots, printre primii artişti anunţaţi la Electric Castle 2020: cine mai cântă la Bonţida

Tweny One Pilots, printre primii artişti anunţaţi la Electric Castle 2020: cine mai cântă la Bonţida

Tyler Joseph şi Josh Dun sunt 21 Pilots

Grupul american Twenty One Pilots, una dintre cele mai bune trupe rock a ultimei decade, vine la Electric Castle 2020, festival ce se va desfăşura între 15 şi 19 iulie pe domeniul Castelului Banffy din Bonţida, Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, Fisher şi Zhu sunt primii artişti confirmaţi la Electric Castle 2020. 
 
Abonamentele pentru ediţia a opta sunt deja disponibile pe site-ul festivalului la preţul de 499 lei plus taxe, festivalul oferind şi posibilitatea achiziţionării lor în rate.
 
Lansaţi în 2009, twenty øne piløts sunt autorii celui mai bun album rock al ultimei decade, conform clasamentului întocmit de Billboard. „Blurryface“ a înregistrat vânzări globale de 6,5 milioane de copii şi a obţinut patru discuri de platină. În topul Billboard al celor mai bune piese rock lansate în ultimii 10 ani, trupa are nu mai puţin de trei single-uri („Heathens“, „Ride“, „Stressed Out“). Iar lucrurile arată la fel de promiţător şi pentru cel mai recent album, „Trench“ (2018), care are deja trei piese ajunse No. 1. 
 
 
După 15 ani în care au reuşit să ignore trendurile industriei muzicale, concentraţi doar pe propriul stil, Foals au crescut organic, ajungând astăzi să fie cotaţi drept unul dintre cele mai bune act-uri live britanice. Liderul trupei indie, Yannis Philippakis, este cel care le inspiră o forţă aparte, fiind şi sursa creativă care stă în spatele celor şase albume, toate ajunse în Top 10 în Marea Britanie. Cel mai recent proiect al lor – dublul album „Everything Not Saved Will Be Lost“, care a ajuns pe prima poziţie în topurile britanice în această toamnă – reflectă perfect ambiţia lor de a crea nu doar muzică bună, ci şi o muzică ce poate schimba mentalităţi, fiind centrat în jurul problemelor create de schimbările climaterice. 
 
 
Şi-au dorit dintotdeauna să fie diferiţi de tot ce există pe scena alternative şi asta i-a păstrat mereu în atenţia publicului. The Neighbourhood ajung la Electric Castle cu materiale noi, într-un stil mult mai experimental decât hit-urile care i-au consacrat, precum „Sweater Weather“ (no. 1 în topurile de alternative din 2013 şi dublu disc de platină) şi „R.I.P. 2 My Youth“. 
 
 
 
Producătorul australian tech-house Fisher a avut nevoie de doar trei ani pentru a trece de la statutul de surfer profesionist la DJ nominalizat la Grammy, în 2019, categoria Best Dance Recording şi, în 2020, ca unul dintre principalii artişti pe afişul Electric Castle. 
 
În 2014, albumul „Moves Like Ms Jackson“ făcea senzaţie în lumea muzicii electro, fără ca nimeni să poată spune cine este în spatele acestuia. Odată cu nominalizarea la Grammy pentru Best Dance Recording şi anunţul semnării cu o casă de discuri majore, Steven Zhu renunţă parţial la ambiţia de a rămâne anonim. Producătorul american îşi va aduce la Electric Castle 2020 show-ul unic, construit în jurul „Ringos Desert“, cel mai recent album al său ajuns instant no. 1 în iTunes Electronic Album Chart. 
 
Foarte puţini artişti electro reuşesc să creeze un sound propriu, dar piesele semnate de Tycho vor fi uşor recunoscute de fanii ce vor avea şansa să-l vadă live pe producătorul american nominalizat la Grammy. 
 
Cu un al doilea album foarte curajos, proaspăt lansat pe piaţă, Floating Points revine la formula one man show, lăsând publicul să decidă singur încadrarea în gen a amestecului de pian, vioară, clarinet şi electro.  
 
Unul dintre cei mai activi DJ de pe scena muzicală internaţională, Purple Disco Machine (PDM) a acceptat invitaţia de a fi prezent la a opta ediţie EC. Între numeroasele show-uri pe care le susţine, PDM reuşeşte să lanseze permanent materiale originale şi să rămână prima opţiune de remix pentru artişti de primă categorie precum Gorillaz, New Order, Claptone şi Tom Odell. 
 
La scală diametral opusă ca experienţă pe scena electro, Rezz şi Amon Tobin completează line up-ul EC 2020. Rezz aduce stilul proaspăt care l-a convins pe Deadmau5 să semneze cu ea acum trei ani, colaborare din care s-au născut două albume. Amon Tobin ajunge la castel cu show-ul său Two Fingers, ce promite o perspectivă nouă în cariera de peste trei decenii a producătorului şi Dj-ului brazilian.

Alec Benjamin a avut nevoie de doar câţiva ani să facă trecerea de la concerte susţinute în parcări până la a cânta pe aceeaşi scenă cu John Mayer şi, iată, a ajunge în 2020 pe scena Electric Castle. „Let Me Down Slowly“, hit-ul care i-a adus, anul trecut, un disc de platină, va da acel refresh necesar unei seri intense de festival.
 
Drum & Bass la cel mai rafinat nivel e promisiunea duo-ului austriac Camo & Krooked şi High Contrast, artişti care revin în lineup-ul festivalului. 

Nou şi exotic, MEUTE bifează prima prezenţă la Electric Castle a unui marching band şi experienţa de a asculta hit-uri techo şi house interpretate în ritmurile instrumentelor de fanfară.
 
Pentru al doilea an consecutiv, Electric Castle îşi respectă promisiunea de a aduce pe domeniul Banffy cei mai importanţi artişti New Media din lume şi anunţă o nouă ediţie a New Media Castle. Utilizând coduri şi algoritmi, aceştia vor reinterpreta spaţiul istoric al castelului, creând instalaţii unice în care tehnologia şi arta dau o nouă dimensiune realităţii. Primele nume anunţate sunt Robert Henke, cunoscut prin instalaţiile sale laser ce sunt frecvent expuse la Tate Modern Londra, Centre Pompidou şi PS-1 New York, şi James Clar, un consecvent „cercetător“ al potenţialului narativ şi conceptual al luminii şi tehnologiei, ale cărui lucrări se află în colecţii private şi publice din întreaga lume. Claire Hentschker li se alătură, aducând pentru prima oară în România proiectele sale în care imperfecţiunile efectelor vizuale speciale generate de calculator sunt folosite pentru a recrea locuri deja dispărute.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: