Detalii din culisele Eurovision 2018, dezvăluite de Gabi Jugaru: Am aflat amănunte care ne fac să ne gândim la o excludere premeditată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul Gabriel Jugaru susţine că membrii delegaţiei României la Eurovision au aflat „amănunte“ care i-a făcut să se gândească la o excludere premeditată a artiştilor noştri din finala competiţiei şi a dezvăluit că reprezentanţii TVR au depus o contestaţie în acest sens. Pe de altă parte, oficialii TVR au precizat pentru „Adevărul“ că „până în acest moment nu a fost depusă nicio contestaţie“.

UPDATE: Contactaţi de ziarul „Adevărul“, oficialii delegaţiei României la Eurovision 2018 au subliniat că „până în acest moment nu a fost depusă nicio contestaţie“, aşa cum a declarat Gabriel Jugaru. 

Trupa The Humans nu s-a calificat în finala Eurovision 2018, fiind pentru prima dată în ultimii 14 ani când România nu va fi reprezentată în ultimul act al competiţiei. După ce TVR a acuzat probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români, Gabriel Jugaru a făcut noi dezvăluiri pentru Mediafax

Artistul susţine că, în urma unei convorbiri cu fondatorul formaţiei, a aflat „câteva amănunte“ care duc cu gândul la o excludere premeditată a României din finala Eurovision 2018. 

„Ministerul de Interne din Italia a anunţat încă înainte de începerea votului că trei companii de telefonie mobilă din Italia nu permit votul prin SMS pentru Eurovision. Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi în Germania şi Austria! Ca să nu mai pomenesc că pe parcursul zilei de vineri, 11 mai, foarte mulţi români din Portugalia ne-au spus că nu au reuşit să voteze! Circulă zvonuri că sunt prea multe ţări din Balcani prezente în competiţie şi era rândul ţării noastre să stea deoparte“, a declarat Jugaru pentru agenţia de presă. 

El mai spune că, după semifinala în care reprezentanţii României au fost eliminaţi, şeful producţiei Eurovision 2018 a venit cu un buchet imens de flori la solista Cristina Caramarcu, pe care a felicitat-o şi căreia i-a spus că îi pare extrem de rău. „Dar regretele nu rezolvă situaţia. Ne-a impresionat solidaritatea multor colegi, reprezentanţi ai altor ţări, care nu şi-au putut explica nici ei, Serbia şi Elveţia, de exemplu, cum de nu am intrat în finală. Atmosfera în rândul colegilor e uşor apăsătoare. Nu e uşor să ai o asemenea responsabilitate şi din motive care nu ţin de prestaţia ta, să te pomeneşti exclus“, a mai spus Jugaru. 

Artistul a mai subliniat că au existat şi cerinţe din partea echipei României de care staff-ul tehnic nu a ţinut cont şi a dezvăluit că a fost depusă chiar şi o contestaţie: „Reprezentaţii TVR au depus contestaţie, folosind toate elementele care ar putea, teoretic, readuce România in cărţi. Rezultatele contestaţiilor se vor afla în cursul nopţii (11 mai – n.r.) sau mâine dimineaţă (azi – n.r.)“.

   

Precizăm că ultimii finalişti Eurovision 2018 au fost decişi de fanii şi juriile de specialitate din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală a concursului (Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia

şi Ucraina) şi cei din Italia, Franţa şi Germania. Atât votul publicului, cât şi al specialiştilor a contat în proporţie de 50%, iar rezultatele vor fi dezvăluite după încheierea competiţiei. 

Sâmbătă, în finala Eurovision 2018, care va fi transmisă de TVR începând cu ora 22.00, vor cânta artiştii din Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda şi Irlanda (calificaţi după prima semifinală) şi Serbia, Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda (calificaţi după a doua semifinală). De asemenea, în ultimul act au fost direct calificate marile state finanţatoare ale concursului - Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania -, precum şi ţara-gazdă, Portugalia. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Reprezentanţii României nu s-au calificat în finala Eurovision 2018, pentru prima dată după 14 ani VIDEO

Reacţia reprezentanţilor României după eşecul de la Eurovision 2018: „Ne pare rău, dar noi nu avem ce să ne reproşăm“. Ar fi fost probleme la vot VIDEO

Trăistariu a găsit vinovaţii pentru eşecul României la Eurovision 2018: „Cum să te duci cu... nimic?“ VIDEO

Reacţii împărţite după eşecul României la Eurovision 2018: între „Ruşine, TVR!“ şi „Aţi făcut totul ca la carte“ VIDEO

TVR acuză probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români, după eliminarea de la Eurovision 2018 VIDEO

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite