Tudor Gheorghe va susţine un concert-manifest: „Protestez faţă de mitocănie, prost-gust, faţă de inculţi şi incompetenţi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Gheorghe susţine că a încercat să meargă pe drumul „culturii profunde“
Tudor Gheorghe susţine că a încercat să meargă pe drumul „culturii profunde“

Cântăreţul şi actorul Tudor Gheorghe, în vârstă de 71 de ani, va susţine un spectacol-manifest la Sala Palatului, pe care organizatorii îl descriu ca fiind „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit.“

Pe 22 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 19.00, Tudor Gheorghe revine, după un an de pauză, cu spectacolul „Tot degeaba“, „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu faţă capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziţie.“

„Tot degeaba“ are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat „Mie-mi pasă“, realizat în memoria martirilor de la Timişoara şi a tuturor victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.

„Drumul pe care eu am încercat să merg este acela al culturii profunde. Cum spunea un prieten de-al meu, la spectacole vine «România profundă». «Tot degeaba» este un concert ca România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă! Regret enorm de mult că am atâtea de adăugat. Acest spectacol nu-l voi mai face când voi considera că nu mai e nimic degeaba. Eu protestez împotriva mitocăniei, prostului-gust, a incompeţenelor, a inculţilor, a emigrării pe scara socială“, mărturiseşte artistul. 

Spectacolul lui Tudor Gheorghe este descris ca un act de răzvrătire prin muzică faţă de peisajul politic autohton, un act public de acuzare a tuturor infractorilor care s-au perindat la cârma ţării în ultimii 26 de ani. „Să ne bucurăm că avem coloană vertebrală, e la fel de rară ca aceea a infinitului şi la fel de greu de păstrat ca şi ceea ce ne-a lăsat Brâncuşi“, este de părere cântăreţul.

INTERVIU Tudor Gheorghe: „În toată structura fiinţei mele sunt liberal, dar care-i liberal în ţara asta?“

Tudor Gheorghe consideră că are un public special, al lui şi cu cât spectacolele sunt mai rafinate, cu atât mai mulţi oameni vin la ele: „La mine funcţionează cenzura de bun-simţ. Ştiu ce anume trebuie adus aminte, ce trebuie şters, ocolesc vulgarităţile, facilul, lucrurile după care astăzi se aleargă, în general. Publicul nu trebuie desconsiderat! Niciodată nu trebuie să te cobori la el. Fă publicul să se ridice la ideile şi intenţiile tale artistice.“ 

De curând, Tudor Gheorghe şi-a lansat prima sa carte – „Vă dau un an din viaţa mea“, „un jurnal care vorbeşte despre viaţa «olteanului universal», despre lumea teatrului, despre lumea culturii, lumea artei, vorbeşte despre politica din România“.

Biletele se găsesc pe tudor-gheorghe.ro şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Din respect pentru artist şi pentru spectatori, după ora 19.10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. După începerea spectacolului, locurile îşi pierd valabilitatea. Vă rugăm să luaţi în considerare traficul rutier aglomerat şi locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis, iar cei cu vârste de peste 7 ani plătesc bilet de intrare.

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite