Tudor Gheorghe încheie turneul „Tot Degeaba“ la Bucureşti: „E un spectacol dureros, fiindcă şi atunci când politicienii declară că ne vor binele, ne vor răul“ VIDEO

Tudor Gheorghe încheie turneul „Tot Degeaba“ la Bucureşti: „E un spectacol dureros, fiindcă şi atunci când politicienii declară că ne vor binele, ne vor răul“ VIDEO

Tudor Gheorghe a compus toate versurile spectacolului Tot Degeaba

Tudor Gheorghe, în vârstă de 71 de ani, încheie la Bucureşti turneul „Tot degeaba“ printr-un spectacol la Sala Palatului care este aproape sold-out.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turneul „Tot Degeaba“ se încheie la Bucureşti, pe 22 decembrie, la Sala Palatului, unde Tudor Gheorghe va fi acompaniat de 111 solişti şi instrumentişti, reuniţi sub bagheta lui Marius Hristescu. Mai mult, rock-ul va ocupa un loc special în acest spectacol.

„Tot Degeaba“, construit în întregime pe versurile scrise de artist, „nu este un rechizitoriu, ci un spectacol care trebuie să trezească în români amintiri şi respect“. Spectacolul are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat «Mie-mi pasă», realizat în memoria martirilor de la Timişoara şi a tuturor victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.

„Sunt foarte multe poeme noi, iar piesele vechi au fost reorchestrate de Marius Hristescu. «Tot Degeaba» este mai dureros, fiindcă şi atunci când politicienii declară că ne vor binele, ne vor răul. Sunt multe adevăruri dureroase spuse, cu umor, cinism şi speranţă! Este un spectacol care ilustrează, în mod artistic, o realitate prin care trecem. Să dea Dumnezeu să treacă mai repede această realitate şi să intrăm într-o normalitate! Încerc să trezesc românii din somn, cu un lamento al hoţilor mici, care se vaită că hoţii cei mari sunt pe afară, sau cu balada unei cătuşe. O cătuşă este părăsită, stă singură şi e tristă că vin suratele ei din import şi îi iau locul... Cătuşa bătrână stă într-un cui, uitată de toată lumea, dar e liniştită pentru că toate suratele ei ştiu că ea o să-l ia pe preşedinte“, dezvăluie Tudor Gheorghe.

În spectacolul „Tot degeaba“, Tudor Gheorghe pune pe tavă starea naţiei româneşti, cu toată frumuseţea ei, cu toate furtişagurile, cu toate şmecheriile, cu lipsa de demnitate, de omenie şi de bărbăţie. „Astăzi politicienii se caţără să ajungă în funcţii mari. Odinioară, se primeau funcţiile. Nu intrau în politică să câştige bani. Ei erau nişte oameni bogaţi! În politică intrau intelectualii, se întâlneau în cafenelele Bucureştiului şi aveau dispute verbale deştepte! Erau dialoguri rafinate, cu umor. Se certau şi ei, fără doar şi poate, dar la alt nivel. Atunci oamenii politici aveau toate vorbele la ei! Cei din ziua de astăzi nu au cuvintele la ei. Au doar 60-70 pe care le folosesc toţi la fel, indiferent dacă sunt în opoziţie sau la putere“, declară „olteanul universal“.

Doar câteva bilete mai sunt disponibile şi pot fi achiziţionate de pe site-ul tudor-gheorghe.ro şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Din respect pentru artist şi pentru spectatori, după ora 19.10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. Vă rugăm să luaţi în considerare traficul rutier aglomerat şi locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis, iar cei de peste 7 ani plătesc bilet de intrare, anunţă organizatorii. 

„Poate la anul nu va mai fi nevoie de «Tot Degeaba». Poate se va schimba totul şi gata! E datoria mea să fac ceea ce fac. Ce se receptează bine, ce nu, nu. Nu poţi să-i bagi omului cultura pe gât. Important este ca aceste lucruri să fie spuse şi eu le spun! Oamenii care vin la spectacolele mele ştiu la ce vin. Ceilalţi nu ştiu... Eu nu am altă treabă, decât să-mi fac datoria“, mărturiseşte Tudor Gheorghe.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: