Trupa U2 pregăteşte un nou turneu în 2015, primul, în ultimii zece ani, care se va desfăşura în spaţii închise

Trupa U2 pregăteşte un nou turneu în 2015, primul, în ultimii zece ani, care se va desfăşura în spaţii închise

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge FOTO GettyImages/Gulliver

Trupa irlandeză U2 a anunţat că urmează să susţină un turneu în Europa şi America de Nord, denumit „iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour“ ca partea a promovării noului album, „Song of Innocence“. Grupul a specificat faptul că, spre deosebire de turneul anterior („360°“), în care au fost preferate stadioane, acum concertele se vor desfăşura în săli de concerte şi alte spaţii închise, metodă abordată de trupă pentru prima oară în ultimii zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

U2 va susţine, după cum specifică, câte două concerte în 19 oreşe din jurul lumii, inclusiv la Madison Square Garden din New York sau pe Arena O2, din Londra. „Vom încerca să abordăm o experienţă diferită de la un concert la celălalt, dar şi să avem parte de distracţie, jucându-ne cu ideea de nevinovăţie şi experienţă (n.r. - titlul turneului). Vă vom dezvălui mai multe“, scriu membrii trupei pe Facebook.

Turneul vine pentru a promova cel mai recent album al trupei, denumit „Song of Innocence“, livrat gratuit abonaţilor site-ului trupei, precum şi utilizatorilor iTunes, în urma unei asocieri cu firma Apple. În urma plângerilor mai multor utilizatori nemulţumiţi că nu puteau şterge fişierele muzicale din conturile lor, Apple a lansat un program pentru rezolvarea acestei probleme, avertizând însă că utilizatorii care şterg materialul nu vor mai putea beneficia de el gratuit încă o dată.

Într-un interviu recent acordat revistei „Rolling Stone“, chitaristul The Edge sugera că U2 nu se va mai îmbarca să adune cât mai multe concerte, aşa cum s-a întâmplat în cazul turneului „360°“, atunci când trupa a susţinut 110 concerte. „Cred că vom începe cu concerte mai mici. Cu siguranţă nu putem să facem ceva mai mare decât în turneul trecut“, mărturisea el. „Vrem să încercăm să cântăm în spaţii închise, vrem mai multe concerte în interior, decât în exterior, dar vom vedea ce se va întâmpla. Abia aştept. O să ne îndreptăm atenţia asupra fanilor, iar cântecele, aş putea spune, se vor cânta de la sine“, anticipa şi Bono viitorul turneu într-un interviu pentru „Absolute Radio“.

U2 a mai anunţat că biletele pentru viitoarele concerte vor fi disponibile începând cu 8 şi 9 decembrie. Albumul „Songs of Innocence“ a fost lansat la cinci ani de la cel mai recent material discografic al rockerilor de la U2, „No Line on the Horizon“ (2009).

Noua serie de concerte vine după turneul modial U2 „360°“ din 2010-2011, când rockerii irlandezi au susţinut 110 concerte pe stadioane şi în spaţii deschise, promovând cântecele de pe materialul „No Line On The Horizon“ de pe o scenă circulară, cu patru picoare, numită „The Claw“ (n.r. - Gheara), înconjurată de ecrane video şi cu un sistem de sunet multidirecţional.

Se pare că accidentul suferit recent de Bono nu a afectat desfăşurea turneului. Solistul U2 s-a rănit în timp ce se deplasa cu bicicleta la New York şi a avut nevoie de operaţie la un braţ, moment în care trupa a fost nevoită să amâne o serie de apariţii televizate în cadrul emisiunii „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“. Acesta a avut nevoie de „terapie intensivă şi progresivă“, după ce medicii i-au inserat trei plăci şi 18 şuruburi metalice la nivelul unui cot.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 - „The Joshua Tree“ şi „Rattle and Hum“. Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume. Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat „360º Tour“, este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

Datele turneului „iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour“:

America de Nord:

14 mai - Vancouver, Rogers Arena
15 mai - Vancouver, Rogers Arena
18 mai - San Jose, SAP Center, San Jose
19 mai - San Jose, SAP Center, San Jose
22 mai - Phoenix, US Airways Center
23 mai - Phoenix, US Airways Center
26 mai - Los Angeles, Forum
27 mai - Los Angeles, Forum
30 mai - Los Angeles, Forum
31 mai - Los Angeles, Forum
12 iunie - Montreal, Bell Centre
13 iunie - Montreal, Bell Centre
24 iunie - Chicago, United Center
25 iunie - Chicago, United Center
6 iulie - Toronto, Air Canada Center
7 iulie - Toronto, Air Canada Center
10 iulie - Boston, Garden
11 iulie - Boston, Garden
18 iulie - New York, Madison Square Garden
19 iulie - New York, Madison Square Garden
22 iulie - New York, Madison Square Garden
23 iulie - New York, Madison Square Garden

Europa:

4 septembrie - Torino, Italia (Pala Alpitour)
5 septembrie - Torino , Italia (Pala Alpitour)
8 septembrie - Amsterdam, Olanda (Ziggo Dome)
9 septembrie - Amsterdam, Olanda (Ziggo Dome)
16 septembrie - Stockholm, Suedia (Globe)
17 septembrie - Stockholm, Suedia (Globe)
24 septembrie - Berlin, Germania (O2 World)
25 septembrie - Berlin, Germania (O2 World)
5 octombrie - Barcelona, Spania (Palau Sant Jordi)
6 octombrie - Barcelona, Spania (Palau Sant Jordi
13 octombrie - Anvers, Belgia (Sportpaleis)
14 octombrie - Anvers, Belgia (Sportpaleis)
17 octombrie - Köln, Germany (Lanxess Arena)
18 octombrie - Köln, Germany (Lanxess Arena)
25 octombrie - Londra (Arena O2)
26 octombrie - Londra (Arena O2)
29 octombrie - Londra (Arena O2)
30 octombrie - Londra (Arena O2)
6 noiembrie - Glasgow (The SSE Hydro)
7 noiembrie - Glasgow (The SSE Hydro)
10 noiembrie - Paris (France Bercy)
11 noiembrie - Paris (France Bercy)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările