Trupa U2 a compus un cântec în memoria victimelor ucise în atentatele teroriste de la Paris VIDEO

Trupa U2 a compus un cântec în memoria victimelor ucise în atentatele teroriste de la Paris VIDEO

Grupul irlandez U2 trebuia să susţină două concerte la Paris în zilele de după atacurile teroriste, însă acele show-uri au fost anulate FOTO Hepta

Trupa irlandeză U2 a susţinut un concert la Paris, duminică seară, în timpul căruia a interpretat un single nou, compus în memoria victimelor din atentatele teroriste comise în capitala Franţei în luna noiembrie, în care au fost ucise 130 de persoane, informează site-ul bbc.com, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul irlandez trebuia să susţină două concerte la Paris în zilele de după atacurile teroriste, însă acele show-uri au fost anulate. Formaţia irlandeză a susţinut, duminică seară, primul show din această serie de concerte reprogramate la Paris.

„Suntem alături de familiile victimelor din Paris“, a declarat pe scenă Bono, solistul trupei U2, în timp ce numele celor 130 de victime au fost proiectate pe un ecran uriaş, la AccorHotels Arena din Paris, pe un fond alcătuit din culorile drapelului francez. „Suntem alături de familiile din San Bernardino. Suntem alături de familiile din Beirut şi din Istanbul. Suntem alături, împreună, împotriva acelora care promovează ideologii false despre zeii pe care îi servesc“, a adăugat artistul irlandez, citat de nme.com.

Apoi, Bono a revenit pe scenă purtând pe umeri drapelul francez şi a cântat un vers din celebra piesă „Ne me quitte pas“ a lui Jacques Brel.

Trupa U2 va susţine un al doilea concert la Paris luni seară.

Înainte de concertul de duminică, Bono a dezvăluit faptul că noul single pe care l-a compus, intitulat „Streets of Surrender“, conţine versuri despre Paris, în care capitala Franţei este descrisă ca un „oraş al libertăţii“, care are „străzi pline de iubire şi mândrie“.

Într-un interviu acordat postului CNN, Bono a spus că a compus iniţial acest cântec pentru cântăreţul italian Zucchero.

Bono şi unul dintre colegii lui de trupă, chitaristul The Edge, deţin locuinţe la Paris.

„Se pare că ţinta atacatorilor au fost cultura şi fiecare formă prin care se exprimă cele mai bune părţi din umanitatea noastră - muzica bună, restaurantele, gastronomia franceză - deci tot ceea ce ne este nouă, occidentalilor, atât de drag“, a spus, la rândul său, chitaristul The Edge.

Bono a spus că echipa sa de management a încercat să îi ajute pe membrii trupei Eagles of Death Metal - care susţinea un concert în sala Bataclan în momentul producerii atentatelor teroriste din 13 noiembrie -, după violenţele din Paris.

„Am încercat să găsim un avion pentru ei, pentru a-i scoate cât mai repede de acolo şi a-i duce în Statele Unite. Dar, se pare că cel mai bun mod de a-i ajuta a fost să le găsim telefoanele mobile, pentru că telefoanele lor au rămas în sala Bataclan“, a dezvăluit Bono.

Înainte de show-ul de duminică seară, în presa internaţională au apărut mai multe articole potrivit cărora trupa Eagles of Death Metal va urca pe scenă alături de U2, la AccorHotels Arena din Paris.

Trupa U2 a dat însă publicităţii un comunicat de presă prin care a negat acele informaţii.

În schimb, potrivit revistei New Musical Express, la concertul de duminică seară al trupei U2, pe scenă a urcat legendara cântăreaţă americană Patti Smith, care a interpretat două dintre piesele sale celebre - „Gloria“ şi „People Have the Power“. Patti Smith a cântat pe scenă alături de U2 şi în luna octombrie, cu ocazia unui concert susţinut de formaţia irlandeză la Londra.

Pe 13 noiembrie, mai mulţi terorişti islamişti s-au deplasat la sala de concerte Bataclan din Paris, unde au ucis 90 de persoane care asistau la concertul trupei rock americane Eagles of Death Metal.

În total, 130 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute rănite, într-o serie de atentate comise pe 13 noiembrie în mai multe zone din Paris. Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer în faţa arenei Stade de France, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei.

În Franţa, au fost decretate trei zile de doliu naţional şi mai multe concerte au fost anulate, printre care cele ale trupelor Deftones, Motorhead şi Foo Fighters.

La rândul său, trupa U2 a spus că doreşte să reflecte spiritul neînfricat al oraşului Paris prin intermediul celor două concerte speciale, din 6 şi 7 decembrie, grupate în evenimentul „iNNOCENCE + eXPERIENCE LIVE IN PARIs“.

Concertul din 7 decembrie va avea loc la Accorhotels Arena Bercy, va fi filmat şi va fi difuzat în aceeaşi zi de postul de televiziune HBO.

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză, a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - „The Joshua Tree“ şi „Rattle and Hum“.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările