Trupa Taxi îl contrazice pe Grigore Leşe, care susţine că nu ştia adevăratul mesaj al piesei-manifest „Despre smerenie“: „A fost informat pe larg despre proiect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Taxi a reacţionat la declaraţiile solistului Grigore Leşe, care a cerut să fie scos din videoclipul piesei-manifest „Despre smerenie“ precizând că a acceptat să apară crezând că este o campanie de sprijinire a bisericilor de lemn, nu una împotriva ridicării Catedralei Mântuirii Neamului. Reprezentanţii formaţiei, însă, îl contrazic.

„Domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – «Despre smerenie», înainte de a da curs invitaţiei de a filma. În data de 14 martie, domnia sa a primit pe e-mail textul piesei şi lista participanţilor confirmată până în acel moment. În data de 22 martie, domnul Grigore Leşe a venit la studio. Înainte de a-şi da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa şi să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa şi a vizionat filmările, domnul Leşe a intrat în studio pentru înregistrările audio şi vidio“, se arată într-un comunicat de presă transmis în numele formaţiei Taxi. Nota de presă este însoţită şi de două capturi foto ale e-mailurilor trimise către Leşe. 

Reamintim că solistul de muzică populară Grigore Leşe a declarat ieri, pentru agenţia News.ro, că nu doreşte să mai apară în videoclipul „Despre smerenie“, întrucât i s-a spus că mesajul melodiei are legătură cu bisericile de lemn şi cultura străveche, nicidecum cu ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. Totodată, artistul a precizat că se delimitează de comentariile care ies din sfera artisticului, fiind de părere că s-a retras din această poveste cu eleganţă.

Pe de altă parte, Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a avut o primă reacţie după controversele stârnite de piesa „Despre smerenie“, artistul cerându-le iertare celor care s-au simţit ofensaţi de mesajul melodiei. 

„Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, şi de-acum încolo, exact ce simt şi ce cred. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“, a scris artistul de pagina deFacebook

„Despre smerenie“ a împărţit opinia publică în două tabere şi a reaprins un conflict mai vechi dintre cei care susţin construirea Catedralei Mântuirii Neamului şi cei care se opun. 

În videoclipul „Despre smerenie“ apar şi 33 de personalităţi şi vedete din lumea televiziunii, a muzicii, a teatrului şi a literaturii, care spun că „Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici“. Autor al melodiilor şi versurilor Taxi, Dan Teodorescu spune că a avut un vis, vis pe care îl analizează în cadrul acestui videoclip împreună cu Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianţu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ştefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oţil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoş, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieş, Emilia Popescu, Grigore Leşe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea şi Victor Rebengiuc.

  

[<a href="//storify.com/Alinavasile/despre-smerenie-videoclipul-manifest-contra-catedr" target="_blank">View the story "„Despre smerenie“, videoclipul-manifest contra Catedralei Mântuirii Neamului" on Storify</a>]

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite