Trupa Amadeus lansează un album aniversar la 20 de ani de la înfiinţare

Trupa Amadeus lansează un album aniversar la 20 de ani de la înfiinţare

Trupa Amadeus

Lansarea albumului coincide cu lansarea single-ului „Joy" - cu un videoclip filmat astă-vară, în mijlocul naturii, în tabăra de creaţie în care s-a terminat albumul.

Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influenţe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus - cinematic, gospel, new classical şi muzica tradiţională a mai multor culturi. Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul Xenti Runceanu, fratele Andreei, care semnează compoziţia şi producţia muzicală, dar şi cu percuţionistul maldivian Faizan.

Andreea: "E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câţiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacţiunile noastre cu scene din zeci de ţări de pe patru continente, concertele în care am simţit că muzica este vibraţia unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii şi etnii diferite, toate acestea au adăugat câte-o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare din noi 4 este în acest moment şi a tot ceea ce noi 4 suntem împreună."

              Veniturile rezultate din vânzarea albumului se vor direcţiona către Fundaţia Sensiblu, care luptă pentru combaterea problemei lipsei de refugiu a femeilor victime ale violenţei domestice, mai ales în această perioadă dificilă, când trăiesc cu teama de violenţă, teama de îmbolnăvire, insecuritatea financiară, lipsa de predictibilitate şi incertitudinea legata de durata pandemiei.

25 noiembrie - Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei contra Femeilor - este aşadar ziua începând din care cele patru membre ale trupei se implică activ în lupta împotriva violenţei domestice, nu doar prin donarea veniturilor generate de acest album, nu doar prin single-ul care se lansează astăzi, ci constant şi pe termen lung.

Patricia: "În viitorul apropiat urmează întâlniri online cu femei refugiate, în care vom încerca să le insuflăm curaj şi în care le vom ţine mici recitaluri de muzică pentru a le aduce bucuria muzicii şi a le aminti că nu sunt singure." 

Amadeus este unul din cele mai populare grupuri muzicale româneşti în acest moment, cu numeroşi fani în toate colţurile lumii. Fetele şi-au câştigat locul în sufletul oamenilor din toată lumea, în calitate de artist independent, fără sprijinul unei case de discuri. 

Canalul lor de YouTube (link canal YT) are peste 140 de milioane vizualizari pentru videoclipurile lor, iar albumul "Joy" este mult aşteptat de fanii genului din toată lumea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările