Top 10 cele mai scumpe videoclipuri din toate timpurile

Top 10 cele mai scumpe videoclipuri din toate timpurile

Pentru clipul piesei „Bad“, din 1987, Michael Jackson a recrutat o echip format din oameni de seamă ai industriei, cum ar fi regizorul Martin Scorsese sau romancierul Richard Price FOTO Facebook

Prin intermediul unui videoclip, artistul ajunge mai aproape de inimile fanilor săi. Şi cum poate să făcă mai bine acest lucru decât să investească foarte mult în cele mai bune imagini şi tehnologii folosite pentru a realiza un clip video de excepţie. Astfel, pentru a contoriza cele mai scumpe videoclipuri din toate timpurile, publicaţia „Business Insider“ a realizat un top zece al celor mai costisitoare producţii de gen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Backstreet Boys - „Larger Than Life“ (1999), 2,1 milioane de dolari

Devenită celebră în anii 1990, trupa Backstreet Boys a ţintit topurile atuni când au lansat videoclipul pentru hitul „Larger Than Life“. Alături de regizorul Joseph Kahn, cei cinci băieţi au stabilit decorul clipului în spaţiul extraterestru şi după două milioane de dolari investiţi şi foarte multe efecte speciale s-a obţinut unul dintre videoclipurile de seamă ale trupei. Secvenţe care aduceau aminte de filmul „Star Wars/Războiul Stelelor“, costume elaborate cu aspect robotic şi camere de criogenare, acestea au fost ingredientele cheie ale succesului videoclipului.

Michael Jackson - „Bad“ (1987), 2,2 milioane de dolari

Într-un moment în care MTV făcea ca cele mai noi piese, prin intermediul videoclipurilor, să ajungă la un nivel superior, iar muzicienii deveneau din ce în ce mai populari, Michael Jackson şi-a făcut un nume cu ajutorul clipurilor detalitate, de lungă durată şi foarte scumpe.

Pentru clipul piesei „Bad“, din 1987, Jackson a recrutat o echip format din oameni de seamă ai industriei, cum ar fi regizorul Martin Scorsese sau romancierul Richard Price. Filmul de scurt metraj, cu un total de 18 minute, a fost filmat în şase săptămâni. În cadrul clipului, „regele muzici pop“ putea să fie văzut în rolul unui adolescent care se întoarce în oraşul natal, îmbrăcat în geacă de piele şi dansând prin staţiile de metrou ale Brooklyn-ului.

Celine Dion - „It’s All Coming Back to Me Now“ (1996), 2,3 milioane de dolari

Foc, fantome, rafale de vânt şi sunet de motociclete. Astfel se poate rezuma videoclipul din 1996 a cântăreţei Celine Dion, „It’s All Coming Back to Me Now“. Regizat de Nigel Dick, videoclipul a fost filmat pe o perioadă de patru zile în diferite zone de pe teritoriul Republicii Cehia. Echipa de producţie s-a folosit de scene grandioase cu holuri largi, scări şi dormitoare, dar şi de imagini de exterior ale Castelului Ploskovice, în timp ce echipa de postproducţie s-a folosit de efecte speciale pentru a portretiza reflexia iubitului decedat al artistei în oglinzi şi poze bântuite cu acesta.

Mariah Carey ft. Jay Z, „Heartbreaker“ (1999), 2,5 milioane de dolari

În clipul din 1999, Mariah Carey joacă rolul unei iubite înşelate într-un cinematograf care se ia la harţă cu cealaltă fată şi îi aruncă suc acidulat în poala fostului prieten. Poate că playback-ul este de nepreţuit, dar „Heartbreaker“ a costat în jur de 2,5 milioane de dolari, sumă din care numai 100.000 de dolari au fost folosiţi pentru închirierea cinematografului.

Puff Daddy, „Victory“ (1998), 2,7 milioane de dolari

Regizat de Marcus Nispel, clipul „Victory“ aduce un omagiu filmului „The Running Man“, în care Diddy este urmărit constant de forţe armate prin întunericul străzilor. Videoclipul din 1998 a folosit secvenţe din „One More Chance“, clipul raperului Notorious B.I.G. şi i-a avut în distribuţie pe Busta Rhymes, îmbrăcat în pene de culoare neagră şi asezat deasupra unei statui, dar şi pe actorii Dennis Hopper şi Danny DeVito. Folosirea unui elicopter şi a unui avion, implementarea efectelor pirotehnice au ridicat costurile de producţie la aproximativ trei milioane de dolari.

Guns N’ Roses - „Estranged“ (1993), 4 milioane de dolari

„Estranged“ este o baladă plină de emoţie care poate, la fel de bine, să fi beneficiat de un videoclip mult mai dramatic. Regizorul Andy Morahan i-a conferit lui Axl Rose şansa de a transpune în film mariajul eşuat de care a avut parte, el fiind portretizat drept un membru ai forţelor speciale SWAT care a încercat să se ucidă, însă a fost salvat de delfini, totul fiind acompaniat de scene în care trupa cântă. În bugetul de patru milioane de dolari au fost incluse utilizarea unui elicopter al Pazei de Coastă a Statelor Unite ale Americii, un petrolier, un avion Antonov An-124 şi multe efecte speciale. Cu o durată de zece minute, videoclipul face parte dintr-o trilogie, alături de piesele „Don’t Cry“ şi „November Rain“.

Madonna - „Express Yourself“ (1989), 5 milioane de dolari

Atunci când a fost lansat, în 1989, videoclipul „Express Yourself“ a fost catalogat drept cel mai costisitor al acelei perioade. După modelul filmului clasic „Metropolis“, clipul în regia lui David Fincher arată o Madonna de sex masculin care supraveghează muncitorii unei fabrici şi cântă despre eşecul clasării pe locul al doilea. De altfel, videoclipul a primit trofeul pentru Cea mai bună regie şi Cea mai bună cinematografie la gala din 1989 a Premiilor MTV Video Music Awards.

Madonna - „Die Another Day“ (2002), 6,1 milioane de dolari

Unele lucruri nu se schimbă niciodată, iar pentru Madonna videoclipurile la scară largă reprezintă un must have. Regizat de echipa de producţie suedeză Traktor şi inspirat din scenele de acţiune ale filmului James Bond „Die Another Day“, videoclipul s-a folosit de efecte speciale pentru a contura o luptă realistă între o Madonna rea şi una bună.

Britney Spears - „Work B*tch“ (2013), 6,5 milioane de dolari

Cel mai nou videclip lansat şi inclus în această listă, „Work B*tch“, a costat 6,5 milioane de dolari graţie unor coreografii speciale, decorurilor folosite, garderoba variată a artistei, precum şi de folosirea unui Lamborghini de culoare albă. De menţionat efectele speciale care o arată pe Britney deasupra unei piscine pline de rechini, iar în altă scenă se poate vedea cum o grămadă de manechine se distrug în urma unei explozii.

Michael Jackson şi Janet Jackson - „Scream“ (1995), 7 milioane de dolari

Primul în lista celor mai scumpe videoclipuri din toate este duetul dintre fraţii Jackson, Michael şi Janet, odată cu hitul din 1995, „Scream“. În clipul video filmat de regizorul Mark Romanek, cei doi fraţi pot să fie văzuţi în timp ce scapă în spaţiul cosmic, cu ajutorul unei navete, copleşiti de atenţia prea mare a mass-mediei pentru ei. Luminile au costat în jur de 175.000 de dolari, efectele speciale au costat 65.000 de dolari, fapt care a ridicat costul total la 7 milioane de dolari. Efortul a meritat din moment ce „Scream“ a câştigat premiul pentru Cel mai bun videoclip dance, la gala din 1995 a Premiilor MTV Video Music Awards. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: