Toni Şeicărescu, înlocuit în formaţia IRIS. Nelu Dumitrescu: "Nu ne mai înţelegeam"

Toni
Şeicărescu, înlocuit în formaţia IRIS. Nelu Dumitrescu:

Toni Şeicărescu s-a alăturat formaţiei la sfârşitul anului 2012

Basistul Nelu Dumitrescu, veteranul formaţiei, a confirmat miercuri dimineaţă la Rock FM că Toni Şeicărescu nu mai face parte din grup. Rafael, un alt artist, s-a alăturat trupei, pe postul de solist vocal.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu putem să jucăm teatru. Nu ne mai înţelegeam. Formaţia IRIS are un anumit standard şi lucrează într-un anumit fel. Sunt nişte reguli: când se compune, cum se înregistrează, ce se face într-un concert, ce face solistul vocal într-un concert şi în afara concertului, tot ce depinde de imaginea unei trupei“, a declarat  basistul Nelu Dumitrescu la emisiunea lui Cristi Hrubaru.

O sursă sigură a confirmat informaţia pentru ziarul „Adevărul“, susţinând că Toni Şeicărescu, cel care l-a înlocuit pe Cristi Minculescu în trupă, a fost dat afară pentru că nu mai făcea faţă standardelor IRIS.

"Tu munceşti în acea trupă şi atunci trebuie să ai o legătură strânsă cu colegii. Eu am treizeici şi ceva de ani într-o trupă rock. Ştiu cam cum gândesc colegii, cum gândeşte lumea şi atunci sunt mai răbdător. El n-a afost aşa răbdător. E greu să fii într-o trupă rock – Iris – cu pretenţii. Lumea este atentă la ceea ce faci", a mai zis toboşarul.

Nelu Dumitrescu a recunoscut în aceeaşi emisiune că altcineva i-a luat locul lui Şeicărescu. „L-am văzut pe Rafael la o emisiune TV şi mi-a plăcut atitudinea lui. L-am contactat, i-am dat un repertoriu de învatat. Lucrurile au mers bine şi am hotărât să îl aducem alături de noi. Au fost nişte oameni care l-au informat: «Băi, băieţii poate ar avea nevoie de un solist'. Şi el atunci a început să dea telefon: 'Domnu' Nelu, vă rog frumos... tot respectul...». Nu i-am răspuns, nu l-am băgat în seamă, pentru că aveam solist vocal. Iar a mai trecut o săptămână, iar a mai sunat... Şi uite aşa, la un moment dat, s-a ajuns la chestia asta cu Toni al nostru şi am ajuns să schimbăm, ceea ce nu îmi place, dar asta este, n-ai ce face“, a mai zis veteranul trupei.   

Basistul a spus că nu vrea să mai existe modificări de componenţă în IRIS. "Îţi dai seama că mie nu-mi convine. Vreau să fie ultima schimbare şi cu asta basta", a recunoscut artistul. 

Într-un interviu cu moderatorul George Zafiu de la Europa FM, Nelu Dumitrescu a vorbit despre Rafael. „Are o voce apropiată de a lui Cristi, iar piesele de pe noul album îl asteaptă. Avem 13 piese noi şi vom lansa un album în toamnă. Nu stiu foarte multe [despre Rafael – n. r.]. L-am văzut acum câteva luni pe internet şi mi-a plăcut de el, mi-a plăcut cum arată, are prestanţă“, a declarat Nelu Dumitrescu.  

Într-un interviu acordat anul trecut ziarului Adevărul, Toni Şeicărescu declara: "În momentul în care am acceptat să vin la Iris, nu mi-am dat seama la ce mă înham. A fost o presiune fantastică: timp de câteva zile nu am putut să fac nimic altceva decât să stau în casă. Nici măcar nu am mai putut să răspund, telefonul se înroşise. Cu greu am reuşit să mă liniştesc şi să ies din starea respectivă, apoi să mă pot apuca să învăţ piesele pe care le aveam de învăţat. Mi-aduc aminte că, timp de o săptămână după acele trei zile, mă uitam pe versuri şi nu puteam să înmagazinez nimic, mă gândeam ce ar trebui să fac ca să fiu la nivelul la care mă înhămasem.Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin muncă şi fără să mă uit în stânga şi în dreapta, să văd ce se întâmplă, eu cred că am câştigat bătălia. Dar această bătălie mai are nişte mici bătălii şi vor fi multe. Consider că important este să am conştiinţa împăcată că eu am făcut tot ce am putut mai bine".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările