The Edge, chitaristul trupei U2, este primul star rock care a cântat în Capela Sixtină

The Edge, chitaristul trupei U2, este primul star rock care a cântat în Capela Sixtină

FOTO Sky News

The Edge, chitaristul formaţiei irlandeze U2, a devenit primul star rock care a cântat în Capela Sixtină, un loc descris ca ”cea mai frumoasă parohie din lume”, informează agenţia de presă Reuters.

Muzicianul, pe numele său adevărat David Evans, a interpretat, sâmbătă seară, patru cântece pentru 200 de medici, cercetători şi filantropi, care au participat la o conferinţă, ce s-a desfăşurat la Vatican, intitulată ”Cellular Horizons”.

Acompaniat de un cor format din şapte adolescenţi irlandezi, The Edge a interpretat acustic versiuni ale pieselor "If it be your will", semnată Leonard Cohen, şi "Yahweh", "Ordinary love" şi "Walk on", ale trupei U2.

”Când m-au întrebat dacă vreau să devin primul artist contemporan care cântă în Capela Sixtină, nu am ştiut ce să spun, pentru că, de obicei, este un alt tip care cântă”, a glumit chitaristul, făcând referire la solistul formaţiei U2, Bono. ”Fiind irlandez, am aflat la o vârstă fragedă că, dacă vrei să fii rugat să te întorci, este foarte important să mulţumeşti preotului parohiei pentru că ţi-a împrumutat sala”, a mai spus The Edge.

El i-a mulţumit papei Francisc şi celorlalţi oficiali ai Vaticanului, pentru că ”ne-au permis să folosim cea mai frumoasă sală a unei parohii”.

The Edge i-a dedicat Suveranului Pontif piesa ”Walk On”, scrisă în anul 2000 pentru avocata din Myanmar Aung San Suu Kyi, aflată atunci în arest la domiciliu, descriindu-l ca ”papa al oamenilor”. ”Face o treabă minunată”, a mai afirmat The Edge.

Conferinţa de la Vatican, la care a participat şi vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a fost organizată de fundaţia americană Stem for Life.

Născut pe 8 august 1961, David Evans este chitarist şi compozitor al formaţiei U2, grup care sărbătoreşte anul acesta patru decenii de activitate.

Trupa irlandeză, înfiinţată în 1976 la Dublin, este alcătuită din solistul Bono, chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat numeroase influenţe din multe alte genuri, mizând pe acorduri melodioase. Cele 13 albume de studio ale grupului irlandez, printre care se remarcă ”The Joshua Tree” (1987), ”Achtung Baby” (1991), ”All That You Can't Leave Behind” (2000) şi ”How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), s-au vândut în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările