Taylor Swift, acuzată că a plagiat o reclamă în cel mai recent videoclip al său VIDEO

Taylor Swift, acuzată că a plagiat o reclamă în cel mai recent videoclip al său VIDEO

Taylor Swift FOTO Getty Images

Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost acuzată că a plagiat o reclamă a companiei Kenzo pentru cel mai recent videoclip al ei, „Delicate“, pe care l-a lansat duminică, scrie bbc.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taylor Swift a lansat pe 11 martie videoclipul piesei „Delicate“, care face parte din cel de-al şaselea album al artistei, „Reputation“, şi care a ajuns până în prezent la peste 25 de milioane de vizualizări.
 
La scurt timp, mai multe voci din online au spus că există similitudini prea mari între videoclipul artistei, regizat de colaboratorul ei Joseph Kahn, şi o reclamă a companiei Kenzo pentru un parfum, regizată de Spike Jonze, arată News.ro. Spotul Kenzo în care apare actriţa Margaret Qualley a fost lansat în august 2016 şi a strâns peste 12 milioane de vizualizări.

Ambele videoclipuri au în prim plan o femeie tânără şi urmăresc felul în care aceasta se răzvrăteşte împotriva societăţii prin mişcări de dans sălbatice de-a lungul a mai multor locaţii. 
 
 
 
Producătorul video de la New York Magazine, Kenny Wassus, este unul dintre cei care a  demonstrat multiplele similarităţi între cele două video-uri, printre care gesturi şi mişcări, ba chiar şi paleta de culori asemanătoare. Totodată, femeia din reclama Kenzo dansează într-un hotel, la fel cum apare Taylor Swift în videoclipul „Delicate“. Wassus nu este singurul care i-a acuzat pe Taylor Swift şi Joseph Kahn. Niciunul dintre cei doi regizori nu au comentat pe seama acuzaţiilor.
 
Taylor Swift, născută pe 13 decembrie 1989, are în palmares zece premii Grammy. În 2016, ea a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul omonim în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: „Fearless“ (2008), „Speak Now“ (2010), „Red“ (2012) şi „1989“ (2014), „Reputation“ (2017).

 

 
citeste totul despre: