Stilul muzical care cucereşte tot mai mulţi tineri: „Are mesaje mai importante decât «uite câţi bani am şi ce bine arăt»“ VIDEO

Stilul muzical care cucereşte tot mai mulţi tineri: „Are mesaje mai importante decât «uite câţi bani am şi ce bine arăt»“ VIDEO

Trupa D.I.P. MX concertează la Sala Polivalentă din Bucureşti/FOTO Adevărul

Sala Polivalaentă din Bucureşti a vibrat miercuri şi joi seară pe ritmuri de K-pop. Pe scenă au urcat patru trupe venite din Coreea de Sud: MustB, D.I.P. MX, RANIA şi IMFACT. Concertele au făcut parte din cadrul evenimentului Korean – Romania Industry Expo.

Ştiri pe aceeaşi temă

 K-pop (abreviere de la Korean pop sau muzică pop coreeană) e un gen muzical originar în Coreea de Sud, caracterizat de mai multe stiluri muzicale - pop, muzică electronică, hip hop, rock şi R&B. Acest gen de muzică a evoluat în ultimii ani într-o subcultură pentru adolescenţii şi tinerii din Asia de Sud – Est şi Centrală. Potrivit revistei de muzică „Rolling Stone”, K-pop este un „amestec de modă, muzică occidentală şi pop japonez” ce se foloseşte repetitiv de expresii şi cuvinte în limba engleză şi care combină rap şi hip-hop cu efecte viziuale şi sonore impresionante.

Deşi în Coreea prin K-pop se poate înţelege orice tip de muzică creată de coreeni, în afara ţării K-pop se asociază exclusiv cu muzica interpetrată de idolii pop coreeni. Definiţia K-pop nu se rezumă numai la muzică, ci şi la tendinţele în modă şi cultura sud-coreeană.

Concertele de la Sala Polivalentă au celebrat cultura coreeană la Bucureşti fiind urmărite de un număr restrâns, dar înfocat de fani: „Nu ştiu toate cântecele de la trupele care vin azi aici, dar vreau să plec cu sentimentul de: „Mamă, mai vreau să-i văd o dată!” Asta vreau în seara asta. Am aşteptat ocazii de genul în România şi suntem încântate că au venit patru trupe.” 

.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: