Soprana Cellia Costea, invitată specială a lui Mario Frangoulis

Soprana Cellia Costea, invitată specială a lui Mario Frangoulis

Soprana Cellia Costea i se alătură tenorului Mario Frangoulis pe scena Sălii Palatului pe 20 aprilie. Acompaniat de Orchestra Simfonică Bucureşti sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis, Mario Frangoulis propune publicului atât un program alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori, cât şi binecunoscutele sale interpretări clasice crossover.

Din concert nu vor lipsi piese celebre precum Hijo de la Luna, Nights in White Satin (Notte di Luce) sau Vincero Perdero, precum şi piese de pe recent lansatul album al tenorului elen, „Tourquoise Waters” („Galazia Limni"). Un eveniment prezentat de ComputerLand România şi Aqua Carpatica şi organizat de 3G Enterprise Creative.

Soprana Cellia Costea, una dintre cele mai frumoase, calde şi răscolitoare voci feminine româneşti de operă ale ultimelor două decenii, revine ori de câte ori poate în România, spre marea bucurie a fanilor săi. „Vocea Celliei Costea este extrem de muzicală şi emoţionantă, cred că va avea o carieră uriaşă" spunea Montserrat Caballé despre artista născută la Piatra Neamţ. Îndrăgită de fani şi critici deopotrivă, Cellia Costea trăieşte actualmente la Atena, unde este considerată vocea feminină numărul 1 a Operei din capitala Greciei. „Este mereu o plăcere să mă întorc acasă şi, mai ales, în faţa publicului românesc! Mario Frangoulis este unul dintre cei mai cunoscuţi şi grandioşi artişti pe care ni i-a oferit Republica Elenă. Este o mare onoare să mă aflu alături de el pe scenă pentru prima oară!”, spune soprana.

Cellia Costea provine dintr-o familie de muzicieni, iar respectul faţă de muzică i-a fost adânc sădit încă din anii copilăriei. A studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi a adunat o suită impresionantă de trofee ce consfinţesc recunoaşterea de care se bucură pe plan internaţional. Între 1998 şi 2004, a fost distinsă cu 11 dintre cele mai importante trofee la concursuri internaţionale de interpretare, printre care concursul internaţional de muzică „Francisco Vinas" (Barcelona, ​​2003), „Montserrat Caballe" (Andorra, 2001), Festivalul George Enescu, „Belvedere", Viena (1999) şi Concursul Internaţional „Voci Verdiene" (Busseto, Italia, 1998). A fost ovaţionată pe cele mai importante scene lirice ale lumii: de la Wienner Staatsoper la Deutsche Oper Berlin, Concertgebouw Amsterdam, sau Royal Opera din Londra (Covent Garden). A cântat în Stuttgart, Bergen, Oslo, Marsilia, Liege, Barcelona, ​​Milano, Catania, Palermo, Modena, Piacenza, Beijing, Seul, Tokyo şi Singapore. A lucrat cu dirijori de renume mondial precum Seiji Ozawa, Mark Elder, Asher Fish, Eugene Kohn, Jiri Kout, Pinchas Steinberg, Julian Kovatchev sau Alberto Veronesi. În 2011, a primit premiul Grand Music de la Asociaţia Criticilor de Teatru şi de Muzică din Grecia. Ea a mai evoluat sub bagheta dirijorului Statis Soulis chiar la începutul acestui an, pe scena Operei Naţionale a Greciei din Atena, în rolul Mariei Boccanegra din „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi.

 „Tourquoise Waters” / „Galazia Limni", noul album al lui Mario Frangoulis, a fost elaborat sub direcţia artistică a Linei Nikolakopoulou. Un album de esenţă pur grecească, cu 11 melodii ce ţin să demonstreze că dragostea poate dura la nesfârşit, noul disc este o întâlnire artistică de substanţă, care variază ca registru de la piese de inspiraţie cinematografică precum „Petao", de care Mario Frangoulis s-a îndrăgostit după filmul lui Nikos Panagiotopoulos, „Dying in Athens", la adaptări precum „Erotas Gymnos", piesa rockerilor de la Madrugada.

Un tenor fabulos, cu un registru vocal impresionant şi o tehnică excelentă, un artist clasic crossover care se bucură de un fenomenal succes pe întreg mapamondul, cu 19 albume în palmares şi peste 7 milioane de copii vândute în întreaga lume, Mario Frangoulis calcă pe urmele granzilor: „Andrea Boceli, move over!”, titrează Daily News, în timp CNN recunoaşte că „lumea lui Frangoulis este distilată până la sunet pur, doar voce". Combină clasicul cu contemporanul, amestecând cu uşurinţă opera cu pop, rock, folk, soul sau world music, a împărţit scena cu monştri sacri precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine sau Angela Gheorghiu şi a cântat cu cele mai bune orchestre ale lumii, de la Boston Pops  la Chicago Symphony, Filarmonica din Tokyo, Opera Novaya din Moscova, Royal Simphony Orchestra sau Orchestra Filarmonică din Londra.

Pentru spectacolul de pe 20 aprilie, biletele sunt disponibile, în funcţie de distanţa faţă de scenă, la preţurile pornind de la 100 lei (categoria IV), 200 lei (categoria III), 275 lei (categoria II), 350 lei (categoria I) sau 400 lei (VIP) în reţelele Eventim, Iabilet, MyTicket si Entertix, în magazinele partenere, precum şi la casele de bilete ale Sălii Palatului. Până pe 17 martie, inclusiv, biletele pentru concertul Mario Frangoulis de la Sala Palatului sunt reduse cu până la 25%.

Sponsori principali ComputerLand România şi Aqua Carpatica. Un eveniment susţinut de Aegean Airlines, BMW Auto Cobălcescu, Cocktail Holidays, Business Lease. Parteneri culturali: Ambasada Republicii Elene în România, Uniunea Elenă Din România, Organizaţia Naţională de Turism a Greciei, Camera de Comerţ Bilaterală Eleno-Română. Recomandat de Prima TV şi Magic FM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: