SONDAJ Ce şanse îi dau românii lui Ovidiu Anton la Eurovision 2016

SONDAJ Ce şanse îi dau românii lui Ovidiu Anton la Eurovision 2016

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision 2016 cu piesa rock „Moment of Silence“ FOTO TVR

Românii nu acordă o importanţă sporită concursului Eurovision şi sunt foarte puţini cei care cred într-o posibilă victorie a reprezentantului României la ediţia din acest an sau cel puţin la o clasare pe podium, potrivit barometrului INSCOP Research realizat la comanda ziarului „Adevărul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi Eurovision este un eveniment muzical de mare anvergură la nivel european, înregistrând anual o audienţă de 200 de milioane de telespectatori, doar un sfert din populaţia României (25,1%) a urmărit semifinalele Selecţiei Naţionale din acest an. În schimb, 69,2% dintre români declară că nu au urmărit cele două show-uri, ce s-au desfăşurat în luna martie la Sala Polivalentă din Baia Mare.
 

Eurovision 2016: Ovidiu Anton, preferatul românilor, dar nu şi învingător

Dintre cei care şi-au exprimat o preferinţă pentru artistul care ar trebui să reprezinte România la Eurovision, cei mai mulţi l-au nominalizat pe Ovidiu Anton (18,8%), cel care a şi câştigat cu piesa rock „Moment of Silence“. Învingătorul finalei din România al concursului Eurovision este urmat la mare distanţă de Mihai Trăistariu (7%), care a participat cu melodia „Paradisio“, în timp ce pe locul trei în preferinţele românilor s-a clasat tânăra Florena (1,7%), care a mizat pe „Behind the Shadows“.
 
Trebuie remarcat însă că 69,5% dintre respondenţi refuză să exprime o opinie privind artistul care ar fi fost cel mai potrivit să reprezinte România la Eurovision 2016. Procentul ridicat de români care nu au indicat un concurent favorit nu este surprinzător în contextul în care peste două treimi au declarat că nu au urmărit acest concurs. 
 
În privinţa şanselor lui Ovidiu Anton la concursul Eurovision 2016, organizat în Suedia, părerile românilor sunt împărţite. Cei mai mulţi dintre respondenţi (11,2%) consideră că piesa care reprezintă România se va clasa în jumătatea superioară a clasamentului final, iar 9,2% din populaţie crede că piesa interpretată de Ovidiu Anton va ocupa un loc în jumătatea inferioară a clasamentului. Un procent de 7,9% nu cred că melodia va trece de semifinale, în timp ce numai 6,7% cred că aceasta se va clasa pe podium sau chiar va câştiga competiţia. 
 
sondaj eurovision 2016
   
Date tehnice
 
Sondajul a fost realizat în perioada 21-28 martie 2016. Volumul eşantionului a fost de 1.063 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 39 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 92 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recesământului populaţiei din 2011. 
 

Eurovision 2016: Ordinea intrării în concurs

Ediţia din acest an a concursului Eurovision va avea lor la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai.
 
La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi, în prima semifinală Eurovision 2016 vor urca pe scenă, în ordine: Finlanda, Grecia, Moldova, Ungaria, Croaţia, Olanda, Armenia, San Marino, Rusia, Republica Cehă, Cipru, Austria, Estonia, Azerbaidjan, Muntenegru, Islanda, Bosnia şi Herţegovina şi Malta. 
 
În a doua semifinală Eurovision 2016, ordinea concurenţilor este următoarea: Letonia, Polonia, Elveţia, Israel, Belarus, Irlanda, Macedonia, Lituania, Australia, Slovenia, România, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Norvegia, Georgia, Albania şi Belgia. 
 
 
Ordinea intrării în concurs pentru marea finală Eurovision 2016 va fi stabilită după primele două runde, cu excepţia reprezentantului Suediei, ţara-gazdă, căruia i s-a decis deja poziţia a noua. În finala de pe 14 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. 
 
Adevarul.ro vă prezintă lista pieselor concurente în prima semifinală şi în cea de-a doua semifinală, dar şi pe cele care se vor auzi direct în marea finală Eurovision 2016, de pe 14 mai.
 

Eurovision 2016: Cele mai bune clasări ale României

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero“, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu. La ediţia din 2015 a concursului Eurovision, România a fost reprezentată de trupa Voltaj, care s-a clasat pe locul 15 cu piesa „De la capăt“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările