Sia a lansat un nou videoclip emoţionant prin care aduce un omagiu victimelor masacrului din Orlando VIDEO

Sia a lansat un nou videoclip emoţionant prin care aduce un omagiu victimelor masacrului din Orlando VIDEO

Maddie Ziegler a apărut în cinci videoclipuri ale cântăreţei Sia FOTO Captură

Cântăreaţa australiană Sia a lansat marţi videoclipul celui mai nou single, „The Greatest“, despre care presa internaţională scrie că este un omagiu adus victimelor masacrului din Orlando, cel mai sângeros atac armat în masă din istoria recentă a Statelor Unite, în urma căruia 49 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videoclipul piesei „The Greatest“, regizat de Sia şi Daniel Askill, o are din nou ca protagonistă pe tânăra dansatoare Maddie Ziegler, care a apărut până acum în alte patru videoclipuri ale cântăreţei, iar coregrafia este semnată de Ryan Heffington, arată The Huffington Post.
 
Videoclipul începe cu un fundal negru pe care apare scris „#WEAREYOURCHILDREN“ (trad. – noi suntem copiii voştri). Urmează o scenă cu Maddie Ziegler (13 ani) lăsându-şi urme de vopsea sub ochi de parcă ar plânge cu lacrimi de curcubeu (simbolul comunităţii LGBT), în faţa unui grup mare de copii culcaţi la pământ, lipsiţi de viaţă, moment în care Ziegler începe să ţipe mut, parcă cerându-le copiilor să se ridice.

În momentul în care muzica începe, copiii încep să se mişte în sincron, cu Maddie în fruntea lor. Revista Attitude scrie că aceşti copii reprezintă victimele omorâte în clubul Pulse din Orlando: „49 de dansatori pentru cele 49 de vieţi pierdute“. Şi melodia susţine această idee, prin versuri ca „Nu renunţaţi, eu nu renunţ“ şi „Rămânând fără suflare, dar eu opun rezistenţă“. În continuare, copii apar dansând printr-o casă veche, formând în cele din urmă un singur grup, dansând ca o singură entitate înainte de a se prăbuşi la pământ, lăsând în urmă imaginea sumbră a trupurilor întinse pe podea.

Dedicarea videoclipului nu ar fi un lucru neobişnuit pentru Sia. În urma tragediei din Orlando, cântăreaţa a dedicat comunităţii LGBT piesa „Titanium“ în timpul concertului din Denver, Colorado. În timp ce cânta versurile „Împuşcă-mă, dar nu voi cădea, sunt puternic“, artista a fost copleşită de emoţii şi a izbucnit în lacrimi, reuşind cu greu să ducă piesa până la capăt, aceasta fiind considerată una dintre cele mai emoţionante interpretări ale sale.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: