Reprezentanţii României nu s-au calificat în finala Eurovision 2018, pentru prima dată după 14 ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2018, după ce trupa The Humans nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriile de specialitate şi telespectatori. Acest eşec exclude astfel ţara noastră din rândul celor şase state care, din 2004, au reuşit să se califice de fiecare dată în ultimul act al concursului. În schimb, reprezentanţii Moldovei, trupa DoReDoS, s-au calificat în finala Eurovision 2018 cu melodia „My Lucky Day“.

Trupa The Humans nu s-a calificat în finala Eurovision 2018 cu piesa „Goodbye“, marcând astfel o premieră negativă pentru România, care până acum era una dintre cele şase ţări care au reuşit să se califice an de an în finală, începând cu 2004, când au fost introduse semifinalele. Precizăm că România nu a fost în finală nici în 2016, însă atunci a fost descalificată din cauza datoriilor pe care Televiziunea Română la avea către organizatorii competiţiei, EBU. 

Prima reacţie a reprezentanţilor României

Aşadar, după cea de-a doua etapă, în finala Eurovision 2018 de la Lisabona, care va avea loc sâmbătă, 12 mai, s-au calificat, în ordine aleatorie, cântăreţii din Serbia, Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda. 

Finaliştii Eurovision 2018 au fost decişi de fanii şi juriile de specialitate din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală a concursului şi cei din Italia, Franţa şi Germania. Atât votul publicului, cât şi al specialiştilor a contat în proporţie de 50%.

În finala Eurovision 2018 s-au mai calificat, din prima semifinală, Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda şi Irlanda. De asemenea, în ultimul act au fost direct calificate marile state finanţatoare ale concursului - Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania -, precum şi ţara-gazdă, Portugalia. 

Punctajele obţinute de fiecare ţară în cele două semifinale vor fi făcute publice după anunţarea câştigătorului Eurovision 2018.

Vă prezentăm în continuare cele mai bune 10 interpretări din cea de-a doua semifinală Eurovision 2018. 

Finaliştii Eurovision 2018

Serbia

Norvegia

Danemarca

Moldova

Olanda

Australia

Ungaria

Suedia

Slovenia

Ucraina

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite