România va concura în a doua semifinală Eurovision 2018: cu ce ţări luptăm pentru un loc în finală

România va concura în a doua semifinală Eurovision 2018: cu ce ţări luptăm pentru un loc în finală

Eurovision 2018 se desfăşoară în Lisabona, după ce portughezul Salvador Sobral a câştigat ediţia trecută cu o baladă FOTO TVR

Câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2018 va concura în a doua semifinală a concursului internaţional, în prima parte a show-ului ce va avea loc pe 10 mai în Lisabona.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sediul Primăriei din Lisabona, oraşul care va găzdui Eurovision 2018, a avut loc tragerea la sorţi pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei. 
 
Piesa care va reprezenta ţara noastră se va auzi în a doua semifinală, în prima parte a show-ului din 10 mai, iar câştigătorul Eurovision România 2018 va lupta pentru un loc în marea finală cu artişti din ţări precum Bulgaria, Elveţia, Albania şi Estonia. Reprezentantul Moldovei va evolua în prima parte din cea de-a doua semifinală Eurovision 2018. 
 
La Eurovision 2018 participă 43 de ţări, dintre care 19 concurează în prima semifinală, cea din 8 mai, 18 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 10 mai, iar ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finala de pe 12 mai, alături de ţara gazdă, Portugalia. 
 
Împărţirea ţărilor participante la Eurovision 2018 pe semifinale este următoarea:
 
Semifinala 1 – prima parte: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania;
Semifinala 1 – partea a doua: Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia;
Semifinala 2 – prima parte: Australia, Danemarca, Norvegia, Moldova, România, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda;
Semifinala 2 – partea a doua: Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina.
 
Ordinea intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior, de organizatori. 
 
România se află în mijlocul Selecţiei Naţionale Eurovision 2018. Până acum, în finala Eurovision România 2018 s-au calificat Jukebox şi Bella Santiago, Rafael & Friends, Mihai Trăistariu, Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes.
 
Următoarele semifinale ale Selecţiei Naţionale vor avea loc la Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie), iar marea finală Eurovision România 2018 se va desfăşura pe 25 februarie la Sala Polivalentă din Bucureşti. Reprezentantul României la Eurovision 2018 va fi ales exclusiv pe baza voturilor telespectatorilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: