Revelaţia momentului LP şi Asaf Avidan concertează în România, în cadrul evenimentului Full Moon Live VIDEO

Revelaţia momentului LP şi Asaf Avidan concertează în România, în cadrul evenimentului Full Moon Live VIDEO

LP a atras atenţia odată cu single-ul „Lost on You“ FOTO Michael Conte

Artistul israelian Asaf Avidan, cântăreaţa americană LP (Laura Pergolizzi) şi trupa românească Moonlight Breakfast se numără printre artiştii care participă la evenimentul Full Moon Live care se va desfăşura, pe 16 şi 17 septembrie, la Arenele Romane din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima zi a evenimentului, organizat de Events, va reveni pe scena din România Asaf Avidan, căruia i se alătură Yelllow şi Lucia, din România. În cea de-a doua zi, noua senzaţie a muzicii, LP va cânta în premieră pentru publicul roman, în deschidere fiind trupele româneşti Imagination Orchestra şi Moonlight Breakfast.
 
Primele 300 de abonamente pot fi achiziţionate la preţul de 179 de lei (Golden Ring) până la sfârşitul lunii august. Ulterior, tichetele pentru ambele zile pot fi cumpărate cu 199 de lei de pe site-ul eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti, hipermarketurile Carrefour şi benzinăriile OMV). Abonamentele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din bd. I.C.Bratianu, nr.6.
 
LP cântă rock, pop, indie rock, indie pop şi alternative rock. Descoperită de solistul trupei Cracker, David Loewry, şi-a produs alături de el în 2001 primul album intitulat „Heart-Shaped Scar“. În postura de compozitoare a scris, printre mulţi alţii, pentru Rihanna, Christina Aguilera şi Cher. Hit-ul care a propulsat-o peste hotarele americane este „Lost on you“, lansat în iunie 2016, iar alături de single-ul „Muddy Waters“ vor face parte din cel de al patrulea album.
 

Asaf Avidan este un cântăreţ israelian de muzică folk-rock născut în Ierusalim, dar crescut în Jamaica şi New York. Şi-a lansat E.P.-ul de debut, „Now that you’re leaving“, în 2006, după o despărţire dureroasă care i-a inspirat drumul muzical. Primul său album, „The Reckoning“, a fost lansat în 2008, urmat de „Poor Boy/Lucky Man“, în 2009. 
 
În 2012, fragmente din melodia „Reckoning Song“ au fost folosite de DJ-ul Wankelnut pentru remix-ul „One Day“, care a devenit un hit internaţional şi l-a împins pe Asaf pe poziţii fruntaşe în topurile din Germania, Austria şi Elveţia. În acelaşi an şi-a lansat albumul „Different Pulses“, urmat în 2015 de al doilea album solo, „Gold Shadow“. După cel de al treilea album creat împreuna cu The Mojos, „Through the Gate“, ambele părţi au pornit proiecte pe cont propriu. 
 
Asaf Avidan şi-a croit drum prin lume cu o serie de concerte acustice, concept cu care a venit şi în România în 2014. Israelianul cu bunici români a fost foarte încântat să viziteze locurile în care ar fi putut trăi şi unde ar fi putut avea o altă viaţă.
  

Lucia şi-a făcut debutul la 18 ani cu cover-ul piesei „Silence“ a celor de la The MOOoD. Versiunea ei a atins peste 21 de milioane de vizualizări pe YouTube, iar muzica şi stilul ei s-au bucurat de atenţie din partea site-urilor de specialitate. În iunie 2012, Lucia a semnat cu Global Records şi a susţinut primul concert important reprezentând muzica românească la Summer Well Festival. Al doilea single, „Me over you“, i-a adus comparaţii cu Adele şi Regina Spektor, iar în noiembrie 2015 şi-a lansat albumul „Silence“.
 

Moonlight Breakfast a luat naştere prin întâlnirea solistei Christie cu producătorul Bazooka. Cei doi s-au căsătorit între timp, iar copilul lor adoră scena. Pianistul şi chitaristul Adita a întregit trupa. Moonlight Breakfast a apucat exact cinci repetiţii înainte de primul lor concert, şi nu a fost vorba despre un club underground, ci despre deschiderea concertului celor de la Jamiroquai, unde au cântat pentru o mulţime de 35.000 de oameni. Mulţumită spectacolului lor ameţitor, au trecut testul şi de atunci au susţinut concerte prin toată lumea. Au lansat primul lor album, „Shout“, care adună laolaltă toate influenţele lor muzicale. 
 

Formată în ianuarie 2010, trupa Yellow se localizează ca stil în zonele electro, trip-hop, experimental, pop şi alternative. Scena este locul de joacă al celor patru membri:  Andi (claviatură, samples & FX), Luiza (voce), Radu (bass) şi Alex (tobe). Sunt o fuziune a două concepte opuse: ţipăt (digital, ascuţime) şi scăzut (bass, down tempo), însumând, de asemenea, luminozitatea, optimismul şi fericirea culorii pe care o reprezintă. 
 

Imagination Orchestra este un grup format din tineri muzicieni de excepţie, conduşi de excelentul saxofonist Cătălin Milea, Imagination Orchestra îşi urmează instinctul de a face muzică prin imaginaţie, improvizaţie, compoziţie sau învăţare colectivă, interacţiune şi studiul ritmurilor non-europene (indiene şi africane), etc. IMO interpretează cu virtuozitate compoziţii proprii, creează sonorităţi inedite şi improvizaţii spectaculoase. Iniţiatorul şi „conductorul“ acestui adevărat big band de tip nou este saxofonistul şi compozitorul Cătălin Milea, unul dintre cei mai activi şi creativi artişti din generaţia sa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: