Reacţii copleşitoare după prima repetiţie a românilor la Eurovision 2018: show-ul a fost complet schimbat VIDEO

Reacţii copleşitoare după prima repetiţie a românilor la Eurovision 2018: show-ul a fost complet schimbat VIDEO

Solista Cristina Caramarcu a atras toate privirile FOTO Thomas Hanses

The Humans, trupa ce reprezintă România la Eurovision 2018, a avut prima repetiţie pe scena din Lisabona, unde se desfăşoară ediţia din acest an a concursului, iar reacţiile au fost copleşitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit celui mai mare site dedicat concursului Eurovision, Wiwibloggs, The Humans a avut cel mai bun moment din cadrul repetiţiilor, asta după ce în urmă cu doar câteva săptămâni aceeaşi platformă desfiinţa prestaţia românilor. 
 
„România a reamintit lumii de ce are un record perfect de calificare la Eurovision, trupa The Humans dând dovadă de creativitate pe Altice Arena din Lisabona, unde decorul te transporta într-o altă lume de unde nu-ţi mai doreai să pleci“, au scris editorii Wiwibloggs. 
 
A fost remarcat şi faptul că spectacolul gândit de echipa României este cu totul diferit de cel pus în scenă la Selecţia Naţională: „România a transformat în artă de înaltă clasă show-ul discutabil din finala naţională. Au dispărut rochia ieftină şi dansul dubios şi a rămas o performanţă rock care distruge bariere şi atinge inimi şi, cu siguranţă, va aduce o nouă calificare în finala Eurovision.“
 
Şi solista, Cristina Caramarcu, a fost lăudată atât pentru apariţie, descrisă drept „sexy şi sofisticată“, cât şi pentru calităţile vocale, dinamismul, puterea şi energia pe care le emană. 
   
   
Într-adevăr, conceptul show-ului pregătit pentru Eurovision 2018 este unul cu totul nou faţă de ce am văzut până acum. Scena este plină de manechine negre, iar jocul de lumini şi dansul pun în valoare perfect mesajul piesei „Goodbye“. 

„Mi s-a îndeplinit o dorinţă uriaşă: am arătat şi am cântat aşa cum ne-am dorit, aşa cum ne-am imaginat primul nostru moment pe scena Eurovision. Repetiţia a ieşit aproape perfect şi suntem foarte optimişti înainte de semifinală“, a declarat, în culise, Cristina.
 
De altfel, regizorul spectacolului, Petre Năstase, a declarat că show-ul va fi bazat pe lumini şi nu are cum să nu impresioneze: „Avem trei minute în care trebuie să emoţionăm câteva zeci sau poate sute de milioane de oameni. Din aceste 3 minute avem 30 de secunde uriaşe, în care această trupă nu are cum să nu transmită emoţia. I-am auzit la o simplă repetiţie şi mi-au dat lacrimile. Când ajunge Cristina la momentul de climax al melodiei, regizorul şi toţi oamenii din jurul meu amuţesc. Avem 30 de secunde geniale. Să sperăm că emoţia aceasta o va simţi mai ales publicul, care va trebui să voteze.“ Totuşi, Năstase s-a referit şi la „maşinăria de vot“ de la Eurovision, precizând că vor exista, fireşte, influenţe geopolitice. 

„Suntem încântaţi să realizăm o premieră la Eurovision 2018, aducând pe scena concursului nu mai puţin de 31 de personaje. Chiar dacă regulamentul nu permite mai mult de şase artişti pe scenă, noi vom realiza o premieră şi vom fi, într-un fel, mai mulţi Spectacolul nostru include şi 25 de manechine purtând măşti care sugerează depersonalizarea şi riscul pierderii identităţii într-o lume tot mai grăbită şi mai indiferentă, la care suntem martori în viaţa de zi cu zi. Conceptul accentuează mesajul piesei, care este unul de speranţă şi de încurajare. Vrem să accentuăm cât de important este să te opreşti, să priveşti în jurul tău şi să te bucuri de viaţă“, au declarat artiştii la conferinţa de presă. 

 
Şi fanii străini care au văzut prima repetiţie a României pe scena Eurovision 2018 s-au declarat impresionaţi de moment. Iată câteva dintre reacţii:
 
„România nu dezamăgeşte niciodată.“
 
„Fiecare participare a României din 2010 încoace a fost incredibilă. Este una dintre ţările mele preferate din concurs. Le ţin pumnii anul acesta şi cu siguranţă voi vota pentru The Humans.“
 
„Aţi făcut o treabă excelentă cu decorul, în mod clar pune în valoare interpretarea. Cu siguranţă vă veţi califica în finala Eurovision 2018. Mult succes din Bulgaria.“
 
„Momentul meu favorit de la Eurovision 2018. 12 puncte din Malta.“
 
„Această piesă e mult prea bună pentru Eurovision şi, din păcate, subapreciată.“
 
„Wow! Cu siguranţă îi apreciez mult mai mult acum.“
 
„Show-ul este preferatul meu de la Eurovision 2018. M-a făcut chiar să-mi placă şi piesa mai mult. Cu siguranţă România se va califica în finală.“
 
„Incredibil momentul. Succes din Suedia!“
 
„Un concept foarte bun şi o voce incredibilă! România e în finală!“

Pe 10 mai, The Humans va intra în concurs, pe poziţia a doua, în prima parte din cea de-a doua semifinală a competiţiei. Dacă vor reuşi să se califice în marea finală Eurovision, reprezentanţii României vor urca din nou pe scenă pe 12 mai. Spectacolele vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR +.
citeste totul despre: