Reacţia Kremlinului după ce Rusia nu va difuza Eurovision 2017: „Regretăm că organizatorii au fost incapabili să-şi respecte propriile reguli“ VIDEO

Reacţia Kremlinului după ce Rusia nu va difuza Eurovision 2017: „Regretăm că organizatorii au fost incapabili să-şi respecte propriile reguli“ VIDEO

Julia Samoilova ar fi trebuit să cânte la Kiev ca reprezentantă a Rusiei la Eurovision 2017 FOTO Arhivă

Kremlinul „regretă“ excluderea Rusiei de la concursul Eurovision, anunţată de organizatori din cauza neînţelegerilor între Moscova şi Kiev legate de alegerea candidatei ruse, potrivit AFP, citat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Regretul“ Kremlinului 

„Regretăm că organizatorii Eurovision au fost incapabili să-şi respecte propriile reguli şi să nu poată obliga o ţară (Ucraina, n.r) să respecte în aceeaşi măsură aceste reguli“, a declarat, vineri, jurnaliştilor purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov.

European Broadcasting Union (EBU), care organizează competiţia a anunţat joi seară că Rusia „nu va fi în măsură să participe la cempetiţie anul acesta“ după decizia televiziunii ruse de a nu transmite concursul.

Eurovision 2017 nu se vede în Rusia 

Kiev, care organizează în mai ediţia 2017 a Eurovision, a interzis pentru trei ani candidatei Rusiei, cântăreaţa Julia Samoilova, să mai intre pe teritoriul Ucrainei din cauza unui concert pe care acesta l-a susţinut în iunie 2015, în Crimeea, după anexarea acestei peninsule ucrainene de către Rusia.

Postul de televiziune Channel One din Rusia a anunţat că nu va transmite concursul Eurovision 2017, după ce gazda concursului de anul acesta, Ucraina, a interzis reprezentantei Rusiei să participe.

Televiziunea de stat Channel One, care transmite acest concurs în Rusia, a anunţat că a luat această decizie de a nu difuza show-ul după ce European Broadcasting Union a transmis că nu a putut ajunge la o înţelegere cu Ucraina cu privire la reprezentanta Rusiei, potrivit „The Telegraph“. 


Rusia şi Ucraina se află în conflict de la anexarea Peninsulei Crimeea. În plus faţă de criticile aduse Moscovei pentru anexarea Peninsulei Crimeea, Ucraina acuză guvernul rus că i-a înarmat pe separatiştii rebeli din regiunea ucraineană Donbas. În urma acelui conflict armat, izbucnit în 2014, peste 10.000 de persoane au fost ucise.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc în perioada 9 - 13 mai, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai. România va fi reprezentată la Eurovision 2017 de Ilinca şi Alex Florea cu piesa „Yodel it!“. Reprezentanţii României vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările