Rammstein începe luni turneul european. Duo Jatekok, invitat special

Rammstein începe luni turneul european. Duo Jatekok, invitat special

FOTO Dorin Constanda

Trupa germană Rammstein va începe luni turneul european pentru promovarea celui mai recent album, care poartă numele grupului, iar Duo Jatekok este invitat special.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rammstein a confirmat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că cele două pianiste vor fi invitatele speciale ale turneului din Europa.

Duo-ul „inventiv”, aşa cum a fost descris, este considerat unul dintre cele mai importante ale momentului şi abordează un larg spectru de stiluri muzicale, de la jazz la hip-hop şi metal. În plus, el va interpreta albumul „Klavier” (2015) al trupei Rammstein.

Turneul va începe în Germania, iar grupul va susţine, până la finalul lunii august, concerte în Spania, Danemarca, Olanda, Franţa, Belgia, Cehia, Rusia, Suedia şi Austria.

Cel de-al şaptelea album al trupei, primul material de studio al Rammstein de la „Liebe Ist Fur Alle Da” (2009), a fost lansat pe 17 mai.

Rammstein a fost înfiinţată la Berlin, în 1994. Stilul muzical al formaţiei, pe care cei şase membri ai trupei l-au numit „tanz-metall”, încorporează elemente de industrial metal, muzică electronică, Neue Deutsche Härte şi heavy metal. Versurile sunt cu precădere în limba germană. Trupa Rammstein, celebră pentru utilizarea frecventă a efectelor pirotehnice în concertele sale, a lansat şapte albume de studio, care au fost vândute în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a concertat la Bucureşti în 2010 şi 2013. Grupul este format din Christoph Schneider (tobe), Richard Z. Kruspe (chitară), Paul Landers (chitară), Till Lindemann (voce), Oliver Riedel (bas) şi Flake Lorenz (clape).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: