Radiohead a lansat, în urma unui atac cibernetic, 18 ore de muzică VIDEO

Radiohead a lansat, în urma unui atac cibernetic, 18 ore de muzică VIDEO

Thom Yorke, solistul Radiohead FOTO Getty Images

Trupa Radiohead a lansat 18 ore de înregistrări demo din perioada „Ok Computer“, după ce un hacker a spart calculatorul solistului Thom Yorke (50 de ani).

Grupul a anunţat că decizia a venit în urma atacului cibernetic şi a unei ameninţări: hackerul cerea 150.000 de dolari pentru a nu difuza muzica.
 
Pe Facebook, chitaristul Jonny Greenwood a scris că fanii pot descărca arhiva completă pentru 18 lire sterline, bani care vor ajunge la campania Extinction Rebellion.
 
El a adăugat că fanii pot astfel „afla dacă trebuia să plătim răscumpărarea”, potrivit news.ro. 
 
„Cineva a furat arhiva lui Thom din perioada OK Computer şi, aparent, a cerut 150.000 de dolari în schimbul ei. În loc să ne plângem - mult - sau să ignorăm, lansăm toate cele 18 ore pe Bandcamp în sprijinul Extinction Rebellion. Doar pentru următoarele 18 zile”, a fost scris pe Facebook.
 
Muzica nu era menită să fie lansată pentru public, doar câteva dintre piese au apărut pe album, ci este „doar interesantă”.
 
Radiohead a fost inclusă anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame.
 
Trupa rock alternativ Radiohead a fost înfiinţată în 1985, în Marea Britanie, şi este formată din Thom Yorke (voce, chitară), Jonny Greenwood (chitară), Colin Greenwood (bas, clape), Ed O'Brien (chitară) şi Philip Selway (tobe). Grupul a cunoscut succesul odată cu lansarea single-ului „Creep”, în 1992, iar albumul de debut, „Pablo Honey”, a apărut în 1993. Au urmat opt materiale de studio - în rândul cărora se remarcă albumul „OK Computer” (1997). Formaţia a primit trei premii Grammy şi un MTV Video Music Award.
 
Cel mai recent album lansat de Radiohead, „A Moon Shaped Pool”, a fost lansat în versiune digitală pe 8 mai 2016.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: