Pretenţiile tenorului José Carreras pentru ultimul concert din România

Pretenţiile tenorului José Carreras pentru ultimul concert din România

Concertul lui José Carreras din România face parte din turneul de adio al celebrului tenor

Tenorul spaniol José Carreras (68 de ani), care va susţine ultimul concert în România pe 26 noiembrie, la Romexpo, îşi doreşte un apartament de cinci stele, flori nemirositoare, întrucât este alergic, şi alimente uşor de digerat, fără usturoi, ceapă şi condimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legendarul tenor José Carreras va concerta pentru ultima dată în România, pe 26 noiembrie, la complexul Romexpo (Pavilionul Central), spectacolul fiind parte a turneului mondial de adio al artsitului, „A Life in Music/ O viaţă dedicată muzicii“.
 
Potrivit organizatorilor evenimentului, Music Management Event, José Carreras va avea o cameră de cinci stele, cu televizor atât în sufragerie, cât şi în dormitor. Din apartament nu vor lipsi un fax, zece umeraşe din lemn şi flori nemirositoare, artistul fiind alergic. De asemenea, tenorul doreşte să aibă în cameră Coca-Cola Light (la sticlă), Red Bull, apă Evian, ceai, cafea, lapte proaspăt, prăjituri şi biscuiţi fără ciocolată şi un coş cu fructe. José Carreras nu are preferinţe ieşite din comun în ceea ce priveşte mâncarea, dorindu-şi doar ceva uşor de digerat, care să nu conţină usturoi, ceapă şi condimente.  
 
 

José Carreras: „Sunt încântat să revin şi să cânt pentru minunatul public român“

„Este fantastic faptul că pot concerta cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere în acest minunat oraş (5 decembrie – n.red.). Îmi amintesc încă audienţa minunată, oameni ce cunosc muzica şi sunt atât de generoşi şi sufletişti. Sunt încântat să revin în Bucureşti şi să cânt în această atmosfera inegalabilă şi pentru minunatul public român“, a declarat  José Carreras.
          
Împreună cu una dintre cele mai mari orchestre filarmonice din Europa, la 26 noiembrie, la Bucureşti, José Carreras va oferi un concert alcătuit din melodii celebre ale perioadei „Belle Époque“ şi celebre arii de operă, operetă şi din musical. 
 
Pentru concertul de la Romexpo, din 26 noiembrie, de la ora 20.00, biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi prin magazinele partenere: Orange, Vodafone, Domo, Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, Carrefour, benzinăriile OMV. Preţul acestora diferă în funcţie de categorie: VIP - 864 de lei, categoria I - 702 lei, categoria a II-a - 594 de lei, categoria a III-a - 432 de lei, categoria a IV-a - 270 de lei.
 
 

José Carreras cântă de la opt ani şi s-a vindecat de leucemie

José Carreras s-a născut pe 5 decembrie 1946, în Barcelona, Spania, iar, 28 de ani mai târziu, după interpretarea rolului Pinkerton din „Madame Butterfly“, la New York City Opera, era ovaţionat şi adulat atât de public, cât şi de critici, scrie Mediafax. José Carreras a făcut parte şi din proiectul „Cei trei tenori“, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat până în 2003, când Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.
 
Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar şi înregistrări cu mari artişti care au activat în afara ariei muzicii clasice, printre care Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman.
 
José Carreras a început să cânte la vârsta de opt ani, când a interpretat cunoscuta arie din „Rigoletto“, de Verdi, „La donna è mobile“, piesa care va rămâne una dintre favoritele repertoriului său. După studii la Conservatorul de Muzică din Barcelona, a debutat în 1970, cu rolul Flavio din „Norma“, de Vincenzo Bellini, cu Montserrat Caballé în rolul principal. Remarcat, a fost invitat de celebra soprană să cânte în „Lucrezia Borgia“, de Gaetano Donizetti, primind primul său rol principal - Gennaro. Şi tot alături de ea, a cântat pentru prima dată la Londra, în „Maria Stuarda“, de Gaetano Donizetti, şi apoi în alte 15 producţii.
 
În 1972, şi-a făcut debutul american, în rolul Pinkerton din „Madame Butterfly“. A fost
ovaţionat atât de public, cât şi de criticii de peste ocean. La 28 de ani interpretase deja 24 de roluri principale de tenor. Presa îl adora, iar chipul său apărea în multe publicaţii cunoscute din lume.
 
Diagnosticat cu leucemie, tenorul a dovedit că are o personalitate puternică, luptând şi învingând aproape miraculos boala, iar, din 1988, după recuperarea sa, a înfiinţat Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei. După înfiinţarea fundaţiei, a alocat mult timp pentru strângerea de fonduri, organizând din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig. Până în prezent, tenorul a reuşit să strângă din donaţii peste 71 de milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările