VIDEO Robin and The Backstabbers, artiştii anului la premiile On Air Music. Smiley şi Loredana, pe lista câştigătorilor

VIDEO Robin and The Backstabbers, artiştii anului la premiile On Air
Music. Smiley şi Loredana, pe lista câştigătorilor

Robin and The Backstabbers, surprinşi că publicul i-a votat. FOTO Dorin Constanda/ Click

Trupa de rock alternativ Robin and The Backstabbers a primit marele trofeu On Air Music, dar şi titlul de cel mai bun rock alternativ. La evenimentul ce a răsplătit performanţa muzicală, prin 20 de premii. Aurel Mitran a primit trofeul pentru întreaga carieră, iar Loredana şi Dan Bittman, care nu s-au prezentat la ceremonie, au fost răsplătiţi cu câte două trofee, fiecare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima gală a premiilor muzicale independente On Air a arătat că muzica şi gusturile publicului nu sunt predictibile. Aşa s-a întâmplat şi în cazul cântăreţilor din trupa de nişă Robin and The Backstabbers, care au plecat acasă cu premiul în formă de microfon şi titlul de artişti ai anului. 

„E foarte greu premiul ăsta. Vă mulţumim, vă mulţumim şi tot ce facem facem pentru toată lumea, pentru toată lumea. Şi dacă dragoste nu e, nimic nu e“, a spus Robin, liderul trupei ce s-a remarcat cu hitul „Spnzrtr“.

Aşteptarea lungă

Evenimentul desfăşurat luni la Teatrul Naţional din Bucureşti a început la ora 19.00, când, aranjată într-o rochie neagră, DJ Wanda i-a întâmpinat pe artişti pe covorul roşu, ţinutele lor elegante contrastând cu împrejurimile teatrului aflat încă în renovare. După cum e tradiţia, cântăreţii şi-au făcut apariţia abia în jurul orei 20.00, pentru a creşte interesul fotografilor dornici să surprindă ipostaza artistică în cele mai mici gesturi.

Wanda s-a distrat pe covorul roşu, de unde a transmis live show-ul difuzat pe site-ul evenimentului

Printre bliţurile aparatelor de fotografiat şi cablurile camerelor de filmat, invitaţii au răspuns cu zâmbetul pe buze la curiozităţile jurnaliştilor, cele mai frecvente, legate de alegerile vestimentare, ceea ce, cumulate cu faptul că unele vedete au întârziat pe covorul roşu, a prelungit cocktailul şi dezbaterile la ţigară. Deşi programat la ora 20.30, evenimentul a început în jur de 21.15, după ce fotografii au părăsit covorul roşu, odată cu artista Corina, care a apărut la 21.07.   

Adi Despot a deschis show-ul în stilul energic caracteristic, reuşind, alături de băieţii de la Viţa de Vie, să umple sala mare a Teatrului Naţional cu adrenalină rock. Vali Bărbulescu, prezentatorul show-ului, şi-a dovedit abilităţile actoriceşti în ipostaza de mafiot sobru, îmbrăcat la costum negru. „Am rolul de naş, dar în această seară, alături de prietenii de la Star Management, rolul nostru este acela de a nu avea niciun rol. Noi suntem independenţi, imparţiali. Voi vă veţi alege liderul, noi doar facem cunoscută decizia voastră“, a spus Vali Bărbulescu în deschiderea evenimentului în care publicul şi-a votat prin SMS, în 20 de minute, artistul anului.

Vali Bărbulescu, mafiotul de serviciu. FOTO Dorin Constanda

Premiul pentru cel mai bun hip-hop a spart gheaţa. Cu toate că Guess Who a fost triplu nominalizat la categoria la care s-au luptat cinci piese, Maximilian a fost liderul. Melodia „Sophie“ al cărei refren este deja celebru („E sofisticată/ O fi stricată“), i-a adus rapperului prestigiul, Maximilian recunoscând că nu a mai primit un premiu din şcoala generală.

   

„Sophie“ e sofisticată, dar pentru Maximilian lucrurile au fost mai simple. FOTO Dorin Constanda/ Click

Un debutant întârziat
O surpriză a fost şi What’s Up, cel mai bun debutant al anului precedent, pentru hitul Ca la meteo, cântat în duet cu Andra. Deşi a ratat înmânarea oficială a trofeului, fiindcă a lipsit din sală, What’s Up şi-a luat revanşa la începutul interpretării lui Grasu XXL, când şi-a salutat susţinătorii din sală, dar şi ulterior, când Cătălin Măruţă l-a invitat pe scenă pentru a le mulţumi specialiştilor care l-au votat.

Andra şi What's Up, „Ca la meteo“. FOTO Dorin Constanda/ Click

Pe scenă a urcat şi Corina, pentru a interpreta noul ei hit, „Pernele moi“. Cu toate că la repetiţii artista a spus că, spre deosebire de alte evenimente similare, sonorizarea era foarte bună, regizorii de sunet au pus-o într-un moment de dificultate, solista reuşind să cânte live abia după două minute de aşteptare. Şi în cazul colegei sale, Adina Răducanu, melodia a avut un delay, la finalul piesei auzindu-se în mod accidental refrenul „Ca la meteo“. Publicul, însă, a tratat aceste inconvenienţe cu umor şi aplauze, Zoli Toth, organizatorul evenimentului, mulţumindu-le colegilor care s-au ocupat de sunet.

 

„Taie lunea!“
În concordanţă cu ziua în care s-au decernat premiile, trupa Hi-Q şi-a prezentat videoclipul melodiei „Luni“, prin care cei trei veterani ai muzicii pop i-au încurajat pe tineri să viseze cât mai sus. „Hai să facem ceva/ Adu-mi un calendar/ Taie lunea!“, au cântat ei în clipul difuzat în premieră pe scena On Air.

 

„Vrem să le lăsăm un mesaj acestor tineri interpreţi absolut geniali care sunt în urma noastră şi care fac o muncă pentru care îi invidiez. Nici măcar cerul nu este limita, putem să facem absolut ce vrem, putem să zburăm, putem să mutăm munţii din loc. Alături de noi sunt nişte copii absolut extraordinari, foarte frumoşi şi talentaţi. Suntem aici în faţa dumneavoastră, onoraţi şi foarte emoţionaţi şi vrem să mulţumim“, a spus cântăreţul şi deputattul PSD Mihai Sturzu. „ Îmi place foarte mult politica“, i-a răspuns Vali Bărbulescu.

Smiley şi Alex Velea au primit trofeul On Air pentru „Cai verzi pe pereţi“, piesa cu cele mai multe vizualizări pe YouTube, Andrei Maria fiind răsplătit şi pentru cel mai bun videoclip, „Dead man walking“. Între timp, amicul lor, Marius Moga, s-a convis că este cel mai bun compozitor muzical.

Smiley şi preietenul său Alex Velea şi Anda Adam. FOTO Dorin Constanda/ Click

Trupa Lala Band s-a ocupat de buna dispoziţie a publicului, adolescenţii fiind răsplătiţi cu un premiu special şi un trofeu pentru cel mai căutat grup de pe Google.

Ironic sau nu, Dan Bittman a fost răsplătit cu premiul pentru cea mai bună voce masculină, după ce artistul nu a mai putut să cânte luni bune, având inclusiv o intervenţie chirurgicală vasculară. Cântăreţul de 51 de ani nu a fost prezent la eveniment, dar a mai fost recompensat şi la categoria cel mai bun rock, alături de trupa Holograf.

Nici Loredana nu a fost prezentă, cu toate că a primit două dintre cele mai râvnite distincţii: cel mai bun live şi cea mai bună voce feminină. În locul lor a urcat pe scenă Olivia Stoica de la Media Pro Music, tânără urcând de atâtea ori pe scenă, încât a devenit „vedeta“ serii, aşa cum a apreciat şi ea.

La final, organizatorul evenimentului, Zoli Toth, a susţinut un discurs prin care le-a mulţumit sutelor de spectatori pentru au făcut posibil acest eveniment aflat la primul episod. 

Lista câştigătorilor la premiile On Air Music Awards 2013 (prima ediţie)

Artistul anului: trupa Robin and The Backstabbers

Premiul pentru întreaga carieră: Aurel Mitran
Cel mai bun live: Loredana
Cel mai bun debut: What’s Up
Compozitorul anului: Marius Moga
Cea mai bună voce feminină: Loredana
Cea mai bună voce masculină: Dan Bittman
Cel mai bun text în limba română: Zoia Alecu - „Printre lupi“
Cel mai bun dance: CRBL şi Helen - „K-Boom“
Cel mai bun hip-hop: „Sophie“ – Maximilian
Cel mai bun rock: „Cât de departe“ – Holograf
Cel mai bun rock alternativ: „Spnzrtr“ – Robin and The Backstabbers
Cel mai bun folk: „Nalucă“ – Poesis
Cel mai bun videoclip: „Dead man walking“ – Smiley (regizor: Barna Nemethi şi Vlad Fenesan)
Cel mai bun ambasador muzical al României: Inna
Promoterul anului: Emagic
Casa de producţie a anului: Cat Music
Cele mai multe vizualizări pe YouTube: Smiley şi Alex Velea – „Cai verzi pe pereţi“
Artistul/ grupul cel mai căutat pe Google: LaLa Band
Premiu special: trupa LaLa Band


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: