Poveştile unui taximetrist clujean despre Untold au cucerit internetul: Oraşul se transformă într-o insulă a bucuriei. Ziua 2 însă mi-a lăsat un puternic gust amar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Untold
FOTO Arhivă Untold

Un taximetrist clujean a cucerit internauţii cu micile sale istorisiri legate de festivalul Untold. Bărbatul dezvăluie zilnic, într-un „jurnal“ pe Facebook, plusurile şi minusurile taximetriei când vine vorba de un astfel de eveniment, dar şi impresiile pe care clienţii i le-au împărtăşit.

Sub titlul „Un taximetrist la Untold“, Stelian Feurdean a decis să împărtăşească pe Facebook experienţa trăită de un taximetrist în cele patru zile ale evenimentului care se desfăşoară în Parcul Central din Cluj Napoca. În scurt timp, bărbatul a cucerit sute de interanuţii cu poveştile sale. 

„Partea frumoasă a festivalului e că transformă oraşul într-o insulă a bucuriei şi armoniei între oameni, vezi toate naţiile pământului, oameni înfăşuraţi în drapelul lor naţional, parcă ar fi Jocurile Olimpice ale Muzicii. Timp de patru zile trăiesc idealul omenirii, oameni atât de diferiţi, uniţi prin muzică, îşi zâmbesc, se îmbrăţişează, îşi fac poze, dansează, într-o mare de armonie“, scrie taximetristul în prima filă a jurnalului.

Domnul Stelian dezvăluie şi câteva dintre impresiile pe care festivalierii i le-au împărtăşit în timpul curselor. Aşa a aflat motivul pentru care un cuplu cu vârste de peste 50 de ani vin la un astfel de festival, deşi sunt „rockeri“.

„Preiau două cupluri, trecuţi de prima tinereţe (undeva între 50-55 de ani), din Brăila. Îi intreb cum de merg la Untold , domnul de lângă mine îmi răspunde: «Noi suntem consumatori de muzică rock, nu ascultam genul ăsta, am venit la prima ediţie cu copiii, să nu îi lăsăm singuri, a fost minunat, am descoperit că şi muzica de club e frumoasă. La a doua ediţie, copiii au zis că nu mai vin, noi am venit şi acum la fel». Zâmbesc şi mă gândesc că muzica nu are vârstă“, scrie taximetristul clujean.

Acesta povesteşte şi ce reacţii au străinii care vin la Cluj pentru Untold: „Patru bărbaţi din Israel strigă în maşină «I Love Untold , I love Cluj». Două tinere din Franţa se chinuie să mă salute în limba română şi să îmi spună cat de bucuroase sunt că au ajuns la Cluj. Trec cu ele prin spatele stadionului, se declanşează focul de artificii, începe oficial Untold. La cererea lor, opresc maşina să privim cerul luminat de jocul de artificii, opresc ceasul, plătesc cursa, ne îmbrăţişam şi ne urăm o seară minunată. Doi spanioli reveniţi pentru a treia oara. Cred că am dus oameni de pe toate continentele, toţi aveau ceva în comun – iubeau muzica şi distracţia, iubeau viaţa. Curg râuri de oameni din toate direcţiile, dacă e să faci un stop-cadru o să vezi zeci de mii de zâmbete, doar zâmbete. Noi alergăm după comenzi, fără pauză, la un moment dat eram o coloana de vreo câteva zeci de taximetre, toţi cu aceeaşi direcţie. Zâmbesc şi mă gândesc că suntem un fel de tren al fericirii.“

În a doua zi de Untold însă taximetristul mărturiseşte că „a rămas cu un gust amar“ din cauza dezinteresului autorităţilor, dar şi al organizatorilor de a amenaja o staţie de taxiuri pentru a evita incidentele.

„Ziua asta a avut de toate, dar mi-a lăsat un puternic gust amar. Este a treia ediţie şi nici organizatorii , nici autorităţile nu au binevoit să ne amenajeze un spaţiu decent pentru preluarea participanţilor la eveniment , ba mai mult ne-am trezit alungaţi şi amendaţi de Poliţie. Poliţia a avut un comportament deplorabil şi penibil, cu decizii absurde. E în afara logicii să obligi toate maşinile să meargă până la hotel Napoca şi aceeaşi coloană, care devenise foarte mare, să se întoarcă înapoi, când acelaşi lucru se putea face acolo, la Opera Maghiară. În impotenţa lor intelectuală, au creat un haos şi o aglomeraţie de nedescris. Noi eram acolo să contribuim la buna desfăşurare a evenimentului, nu să fim hărţuiţi de Poliţie. Putem sta în standuri, la kilometri de Untold, dar nu cred că e în folosul cuiva“, îşi exprimă clujeanul nemulţumirea.

Taximetristul dezvăluie şi care sunt principalele dezamăgiri ale festivalierilor: „Părerile diferă dar trebuie remarcate două concluzii: foarte mulţi au spus că a fost un program slab în a doua zi şi că ar trebui schimbat ceva, de trei ani vin aceiaşi artişti, asta e ce am auzit de la clienţi.“

 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite