Piese de pornit în 2013

Piese de pornit în 2013

Concertele de la Muse exprimă o stare de spirit. FOTO muse.mu

Dacă la ora aceasta colindătorii mai strigă tradiţionala sorcovă, „Adevărul“ v-a pregătit un playlist modern, cu ritmuri demne de un început de an în forţă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Muse - „Madness“
Hitul britanicilor este nominalizat la cea de-a 55-a ediţie a premiilor Grammy din 2013, la categoria Cea mai Bună Piesă Rock. Potrivit publicaţiei „New Musical Express“, „nebunia“ cu influenţe electro-pop are origini şi surse de inspiraţie mai vechi: „I Want to Break Free“(Queen) şi „Faith“ şi „I Want Your Sex“ (George Michael).

Pe lângă difuzările internaţionale, şi susţinerea colegilor de breaslă a sporit succesul „Madness“. Solistul de la Coldplay, Chris Martin, consideră că aceasta este cea mai bună piesă a rockerilor, iar Adam Lambert spune că este o melodie uluitoare.

Labrinth feat. Emeli Sandé - „Beneath Your Beautiful“
Scrisă de Timothy McKenzie (Labrinth), Mike Posner şi de Emeli Sandé, balada R&B a fost lansată în luna noiembrie a lui 2012. Încă din prima săptămână s-a clasat pe locul I în topurile din Marea Britanie şi a vândut peste 100.000 de copii.


Lana del Rey – „Ride“
În videoclip, protagonista are relaţii cu bărbaţi mai în vârstă decât ea, povestea sa fiind comparată cu cea din romanul lui Vladimir Nabokov, „Lolita“. Deşi în clip Lana del Rey caută protecţie, sub formă senzuală şi sexuală, versurile vorbesc despre libertate căci la final cântăreaţa rămâne singură. „Sunt nebună, dar sunt liberă“, spune artista.

Alicia Keys – „Girl on Fire“
Balada R&B este inspirată de căsătoria artistei cu rapperul Swizz Beatz şi de naşterea fiului lor, Egypt. Artista americană a interpretat pentru prima oară în public „Girl on Fire“ la premiile MTV Video Music Awards 2012, când a performat cu Nicki Minaj şi Gabby Douglas, gimnasta medaliată cu aur la Jocurile Olimpice.

„Girl on Fire“ a urcat rapid în topurile internaţionale, dar, cum succesul atrage şi contestaţii, compozitorul Earl Shuman a acuzat-o pe Keys că a copiat melodia după „Hey There Lonely Girl“, compusă de el în 1962 şi înregistrată de Eddie Holman şapte ani mai târziu.

Maroon 5 – „One More Night“
Pornind de la conflictul raţiune-instinct, piesa vorbeşte despre o iubire neîmplinită şi despre dorinţa de a mai rămâne împreună o seară. Cu un mesaj puternic şi ritmuri pop rock, „One More Night“ a depăşit topurile americane şi a ocupat locuri fruntaşe inclusiv în clasamentele din Noua Zeelandă şi Coreea de Sud.


Bruno Mars - „Locked Out of Heaven“
Specialiştii compară piesa noului val rock cu „Beat It“ a lui Michael Jackson şi „Roxanne“ a formaţiei Police. Mars s-a mândrit cu hitul său la show-urile „Victoria Secret“ şi „X Factor“.

Britney şi will.i.am – „Scream and Shout“
„Când o să asculţi asta în club/ O să dai piesa mai tare/ Când suntem în club/ Toţi ochii ne privesc“ spune Britney despre hitul lansat la sfârşitul lui noiembrie, anul trecut. Ritmurile dance-electropop de pe albumul „#willpower“ (puterea voinţei – n. r.) al rapperului american marchează evoluţia celor doi artişti care au improvizat un nou sunet, după cum apreciază şi criticii muzicali.


De altfel, amândoi au fost încântaţi de munca în echipă. „Will e ca un copil mare. E foarte amuzant. Ne-am distrat mult“, a declarat Britney. La rândul său, rapperul a continuat: „Colaborarea cu Britney mi-a schimbat viaţa. Am fost binecuvântat ca viaţa să mi se schimbe de şase ori. Sunt foarte mândru“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările